Antena 3 CNN Actualitate Cum își pregătesc părinții copiii pentru prima zi de școală în pandemie: "Nu am voie să îmbrățișez nicio prietenă?"

Cum își pregătesc părinții copiii pentru prima zi de școală în pandemie: "Nu am voie să îmbrățișez nicio prietenă?"

Începerea anului şcolar aduce o altă noutate şi pentru noi, jurnaliştii. În fiecare an, în preziua începerii şcolii, surprindeam în materiale pregătirea copiilor de ziua cea mare, făcutul ghiozdanului, emoţia aşteptării pentru întâlnirea cu colegii şi profesorii.

Cum își pregătesc părinții copiii pentru prima zi de școală în pandemie: "Nu am voie să îmbrățișez nicio prietenă?"
de Alin Tarnovschi    |    13 Sep 2020   •   14:20

Voi putea sa-mi îmbrăţişez colegii, când trebuie să port mască, ce înseamnă distanţare socială, sunt întrebări la care părinţii trebuie să răspundă astăzi pentru a-i pregăti pe copii de prima zi de şcoală. Am surprins şi noi această provocare, în reportajul următor. 

" - Nu am voie să îmbrățișez pe nicio prietena?

- Nu iubita... ți-e dor, da.. anul acesta nu mai puteți să vă îmbrățișați"

Ea este Alexandra, iar începerea  grădiniţei este motiv de bucurie. Alexandra este pregătită pentru schimbările de anul acesta, deşi nu toate sunt pe placul ei.

" - Mami, dar cum o să ne jucăm?

- Cum o să vă jucaţi? Mami, o să mergeţi în curte, fiecare cu grupa voastră, pe jocurile pe care le aveţi în curte trebuie să păstraţi distanţa socială".

Singurele momente în care distanţarea socială dispare, chiar şi pentru câteva clipe, sunt acelea când Alexandra se joacă cu păpuşile.

Facem cunoştinţă cu Aris. Băieţelul este în clasa a III a şi este nerabdator să-şi întanească din nou colegii, dar a aflat că anul acesta totul va fi diferit.

"Din păcate mâine nu o să poți îmbrățișa fetele, dar le poți zămbi. Şi cu băieţii nu o să poți sa dai noroc. O să dai cu pumnul. Cu piciorul sau cu cotul".

Mama lui Aris trebuie să facă faţă la două provocări. Şi surioara lui Aris, Alegra care este mezina familiei, mâine va păşi pentru prima dată într-o grădiniţă. Zâmbetul educatoarei va fi ascuns sub masca de protecţie. De aceea, mama îi va arăta fetiţei câteva poze cu doamna educatoare.

×
Subiecte în articol: şcoală
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close