Antena 3 CNN Actualitate Cum ne pregătim mașina înainte de a pleca la drum iarna. Amenzile pe care le riscă șoferii

Cum ne pregătim mașina înainte de a pleca la drum iarna. Amenzile pe care le riscă șoferii

Dat fiind stratul generos de zăpadă depus în mai multe județe din România, şi codurile de vreme rea emise de meteorologi, șoferii trebuie să se asigure că au mașina echipată corespunzător. În caz contrar, riscă o amendă considerabilă.

de Mia Lungu    |    Andreea Cigolea    |    28 Ian 2023   •   16:29

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru autoturismele care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Potrivit Poliției, în situația nerespectării acestor condiții, amenda pe care o vor primi șoferii va fi cuprinsă între 1.300 lei și aproape 3 mii de lei, iar certificatul de înmatriculare al autovehiculului va fi reținut.

Avem şi câteva sfaturi de urmat înainte de a pleca la drum:

Pentru siguranţă, evitaţi deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă drumul este absolut necesar, informați-vă în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asiguraţi-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă: adică în afară de anvelope specifice sezonului rece, să aveţi şi lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip.

Citește și: Cât va ține frigul în România? Prognoza meteo pentru luna februarie

×
Subiecte în articol: amenzi masina drum iarnă şoferi zapada
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close