Antena 3 CNN Actualitate Cum se prepară mustul și de ce e mai dulce anul acesta

Cum se prepară mustul și de ce e mai dulce anul acesta

Este vremea mustului, prilej numai bun să ne vitaminizăm cu sucul natural de struguri.

Cum se prepară mustul și de ce e mai dulce anul acesta
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2022   •   09:46

Cum se prepară ca la carte licoarea dulce au avut ocazia să vadă orădenii, care au și degustat numeroase sortimente la Festivalul din oraș. 

12 lei au cerut producătorii pe un litru de must preparat pe loc, sub ochii clienților. Procesul nu e complicat, însă trebuie urmat întocmai altfel rezultatul nu e cel care trebuie.

”Din bătrâni, bunicii noștrii cu asta se ocupau, făceau vinul tradițional, se făcea tradițional. E cea mai bună tehnică, cea mai naturală tehnica și e ok, nu am băgat nimic, e natural” ne-a spus Alexandru Nagy, producător.

Din 300 de kg de struguri rezultă în jur de 100 de litri de must. Anul acesta este foarte dulce pentru că strugurii sunt mai mici și au înmagazinat o cantitate mai mare de zahăr din cauza secetei.

Beneficii pentru organism

Mustul de struguri este benefic pentru întreg organismul. Este bogat în vitamine (A, B1, B3), dar și minerale. Consumul regulat, un pahar de must pe zi, poate stimula sistemul nervos, energiza organismul și reduce retenția de apă. Pe lângă acestea, consumul de must ajută și la:

Un pahar de must, suc de struguri, ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge și, astfel, ajută la favorizarea sănătății arterelor și funcționarea optimă a sistemului circulator. 

Mod de preparare 

Boabele de struguri culese de pe ciorchine se storc, iar sucul obținut se pune la fiert împreună cu zahărul pentru aproximativ o oră la foc mic. Spuma care se formează la suprafață, trebuie constant adunată. 

După ce rețeta de must a fiert, se lasă mustul la răcit și se pune în sticle curate și uscate, care se închid ermetic. Mustul cu zahăr are o consistență mai groasă și este ideal pentru porția de dulce din timpul iernii.

Un pahar de must cu zahăr poate fi consumat cu puțină apă minerală pentru a se dizolva.

×
Subiecte în articol: must struguri zahar
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close