Antena 3 CNN Actualitate Regulile MAI: Cum primesc Paști și Lumină Sfântă bătrânii și cei aflați în carantină

Regulile MAI: Cum primesc Paști și Lumină Sfântă bătrânii și cei aflați în carantină

Persoanele peste 65 de ani și bolnavii vor primi Paști și Lumină Sfântă acasă, de la voluntari, începând de vineri. Și românii care se află în carantină sau în spitale vor putea primi Lumina de Paști, prin angajații MAI, a declarat, marți seara, ministrul Marcel Vela.

Regulile MAI: Cum primesc Paști și Lumină Sfântă bătrânii și cei aflați în carantină
Sursa foto: pixabay.com
14 Apr 2020   •   20:41

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat că persoanele bolnave și cele peste 65 de ani vor primi Paști la domiciliu.

„Pentru cei bolnavi și cei peste 65 de ani Paștile vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari vineri și sâmbătă sau în prima zi de Paști începând cu ora 6.00 dimineața cu respectarea măsurilor de protecție: mască sanitară și mănuși. Distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie în jurul orelor 19.00, se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și patrulele existente sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne aflat în misiune sâmbătă, începând cu ora 20.00”, a spus ministrul.

În privința credincioșilor, Vela a spus că aceștia vor putea ieși în apropierea casei, respectiv în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanțare socială, evitând aglomerația și formarea grupurilor mai mari de 3 persoane.

„În acest sens, doi sau trei locatari dintr-o o scară de bloc pot oferi Sfânta Lumină primită de la voluntari tuturor vecinilor”, a mai spus Vela.

Și românii aflați în carantină primesc Lumina de Paști. Aceasta le va fi oferită de personalul Ministerului Afacerilor Interne, de la centrele episcopale la parohiile din zonele carantinate.

„În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sfânta Lumină credincioșilor, cât și a voluntarilor, care vor avea asupra lor act de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască și mănuși de protecție”, a precizat ministrul de Interne.

În plus, echipajele care acționează în posturile fixe, în intersecții sau pe drumurile județene, comunale, naționale sau europene, cât și cele de la punctele de frontieră aflate în misiuni coordonate de MAI vor oferi Sfânta Lumină persoanelor aflate în trafic, în baza excepțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare anterioare.

De asemenea, Marcel Vela a precizat că în noaptea de Înviere va fi distribuită Sfânta Lumină inclusiv spitalelor, centrelor sociale și centrelor de carantină din țară.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close