x close

Cum reducem consumul de carburanţi pe timpul iernii. Cele mai bune 5 ponturi

03 Dec 2016   •   11:10
Cum reducem consumul de carburanţi pe timpul iernii. Cele mai bune 5 ponturi

A venit iarna așadar din ce în ce mai mulți șoferi se gândesc cu groază la consumul mașinii lor. Când motorul consumă mai mult carburant, iarna, echipamentul electric contribuie şi el la sporirea consumului.  Iată mai jos câteva ponturi prin care puteți economisi carburant considerabil. 


1. “Şoferii ar fi bine să evite deplasarea pe distanţe scurte. Cine nu se grăbeşte şi are de parcurs doar o distanţă scurtă până la destinaţie ar putea să aleagă mersul pe jos. Pe distanţe scurte, motorul nu apucă să se încălzească, astfel încât creşte consumul de carburant”, susţine ing. Răzvan Timar, reprezentantul unui service auto. 2. Specialiştii recomandă dezgheţarea parbrizului fără pornirea motorului. Pe lângă carburantul consumat, se poate uza şi motorul.  Totodată, la ralanti, motorul se încălzeşte mult mai încet decât în mers, la turaţii medii.

2. Specialiştii recomandă dezgheţarea parbrizului fără pornirea motorului. Pe lângă carburantul consumat, se poate uza şi motorul.  Totodată, la ralanti, motorul se încălzeşte mult mai încet decât în mers, la turaţii medii.

Citeste mai mult AICI.

Citeşte mai multe despre:

masina carburant iarna consum pont
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati