Antena 3 CNN Actualitate Cum să iei permisul de conducere din prima. Rata de promovare este de 100% la proba practică a examenului auto

Cum să iei permisul de conducere din prima. Rata de promovare este de 100% la proba practică a examenului auto

Cum să iei permisul de conducere din prima este întrebarea de pe buzele multor candidaţi, care au promovat examenul teoretic şi se pregătesc pentru proba practică.

Cum să iei permisul de conducere din prima. Rata de promovare este de 100% la proba practică a examenului auto
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2022   •   16:00

Proba practică a examenului auto este o experienţă unică şi reprezintă o mare bătaie de cap pentru toţi candidaţii.

După promovarea examenului teoretic pentru obţinerea permisului, proba practică este unicul hop pe care candidaţii îl mai au de trecut pentru obţinerea permisului de conducere.

Înainte de examenul auto este important ca fiecare candidat să aibă în vedere câteva lucruri de care să ţină cont înainte şi în timpul mersului, astfel încât să obţină permisul de conducere din prima.

Pentru a lua permisul de conducere din prima este important ca fiecare candidat să aibă răbdare şi să nu se grăbească. În acest fel, riscul de apariţie al erorilor să fie cât mai mic cu putinţă.

Cum să iei permisul de conducere din prima

Pentru a lua permisul din prima, fiecare candidat trebuie să fie atent la aceste greşeli de la proba practică a examenului auto.

Pornirea maşinii de pe loc poate pune probleme unui începător. În cadrul examenului auto, proba practică, pornirea de pe loc este importantă şi trebuie executată corect.

Înainte de a pleca de pe loc, candidatul trebuie să execute manevra "SOC". SOC este abreviere de la scaun, oglinzi, centură. Prescurtarea este menită să-i ajute pe candidaţi să nu uite să îşi regleze scaunul, astfel încât poziţia de condus să fie corectă şi confortabilă, reglarea oglinzilor retrovizoare, astfel încât să asigure o vizibilitate sporită în timpul mersului, dar şi purtarea centurii de siguranţă.

După ce candidatul a efectuat SOC şi doreşte să plece de pe loc, acesta trebuie să fie atent ca schimbătorul de viteze să fie în poziţie neutră. 

Niciodata nu se pleacă de pe loc fără semnalizare. O altă greşeală este lăsatul maşinii să meargă cu spatele atunci când se porneşte din pantă.

Ca să iei examenul auto din prima este important să acorzi o atenţie sporită direcţiei. Volanul este unul dintre cele mai importante elemente atunci când conduci.

Examinatorul va fi atent la cum vei ţine volanul. La examenul auto, proba practică, volanul trebuie prins bine, nici prea tare, dar nici prea uşor. Candidaţii trebuie să-şi imagineze volanul ca fiind un ceas. Cea mai bună şi eficientă poziţionare a mâinilor pe volan este la ora 9 şi 15. Această poziţie oferă cea mai bună percepţie a volanului şi cel mai bun control.

Mare atenţie şi la neacordarea de prioritate. În cazul în care candidaţii nu acordă prioritate, proba practică a examenului auto se încheie brusc, prin picarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

De asemenea, o atenţie sporită trebuie acordată şi autobuzelor oprite în staţiile prevăzute cu alveolă. Candidaţii trebuie să acorde prioritate acestor mijloace de transport în comun, astfel încât acestea să reintre în trafic.

O altă greşeală pe care candidaţii o fac în timpul probei practice a examenului auto este viteza mult prea mare pe care o au la întâlnirea trecerilor de pietoni. Legal, viteza trebuie redusă până la 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara localităţilor.

×
Subiecte în articol: examen auto permis auto permis conducere
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close