Antena 3 CNN Actualitate Cum scăpăm de mahmureală și oboseală după Revelion. Tudor Ciuhodaru: "Sunt două legume care ne pot face foarte bine. Sunt vedetele de iarnă"

Cum scăpăm de mahmureală și oboseală după Revelion. Tudor Ciuhodaru: "Sunt două legume care ne pot face foarte bine. Sunt vedetele de iarnă"

Medicul primar Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, a explicat, sâmbătă, la Antena 3, cum ne revenim după noaptea de Revelion, dacă am mâncat prea mult, am băut peste măsură, sau pur și simplu ne simțim obosiți.

Cum scăpăm de mahmureală și oboseală după Revelion. Tudor Ciuhodaru: "Sunt două legume care ne pot face foarte bine. Sunt vedetele de iarnă"
de Mia Lungu    |    01 Ian 2022   •   10:07

"Vorbim iar despre educație pentru sănătate. Despre faptul că un vechi dicton medical spune că este mai ușor să previi decât să tratezi. Iar dacă va referiți la excese, și vorbim aici despre mahmureală, practic este cel mai simplu să nu bei, ca să nu ajungi într-o stare din aceasta dificilă. Prevenția este cea mai importantă", a subliniat medicul, la Antena 3.

"Timpul este singurul aliat în această lupta cu mahmureală, pentru că în 24 de ore, acele simptome neplăcute, durerea de cap, starea generală proastă, limba încărcată, dispar de la sine. 

Ceea ce ar putea să amelioreze această mahmureală ar fi o hidratare corespunzătoare. Beți multă apă, multe lichide, eventual dulci, pentru că ele favorizează această diureza osmotiva. Nu uitați că alcoolul este diuretic și toate aceste fenomene neurologice sunt legate în contextul deshidratării. Puteți încerca să mâncați carbohidrați, fructe și legume proaspete.

Sunt două legume care ne pot face foarte bine în această perioada și sunt vedetele de iarnă. Pe de o parte, ananasul crud, are acele enzime care favorizează digestia. Și sfecla roșie, fantastică în această peroada. Are multe fibre, poate fi gătită și în salate, și coaptă, în diverse combinații. Dar ajută foarte bine în această perioada critică.

Dacă avem afecțiuni digestive, cardiovasculare, neurologice, ar fi bine să respectăm regimul dietetic, indiferent că este Revelionul. Iar orice abatere va fi făcută cu consultarea în prealabil a medicului de familie. Și insist, nu întrerupeți medicația cronică doar pentru a putea mânca sau bea.", a explicat Dr. Tudor Ciuhodaru.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close