Antena 3 Actualitate Cum se celebra Crăciunul în casa baronului Brukenthal din Sibiu

Cum se celebra Crăciunul în casa baronului Brukenthal din Sibiu

24 Dec 2015   •   16:17
Cum se celebra Crăciunul în casa baronului Brukenthal din Sibiu

Legendarul baron Samuel von Brukenthal, cel care a lăsat moştenire muzeul cu acelaşi nume, unul din cele mai cunoscute din România, îşi petrecea sărbătorile la Casa din Grădină, o locuinţă aflată tot în Sibiu, dar mai mică decât impozantul palat din Piaţa Marea a oraşului, scrie adevarul.ro.

Familia se retrăgea aici pentru ca spaţiul care trebuia încălzit era mai mic iar baronul era cunoscut drept o fire economă. ”Îşi petreceau sărbătorile la Casa din Grădină, de pe strada Conmstantin Noica colţ cu strada Berăriei, un fel de reşedinţă rurală, acolo nu trebuia să încălzească atât, încălzirea era scumpă şi în vremea aia, palatul de la Sibiu era încălzit numai în partea din faţă iar servitorii aveau căldură numai de la vetrele de foc de la bucătărie şi de unde locuiau ei. Familia stătea la Casa din Grădină pe timpul iernii. Brukenthal a locuit în palat practic doar în ultimii ani de viaţă, ca să nu trebuiască să vină zilnic de acolo aici pentru că suferea de gută. Venea pentru că ar fi fost mult mai scump să se facă mâncare pentru el acolo şi pentru servitori aici”, explică Alexandru Sonoc, şef secţie Galeriile de Artă din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal.

Mai multe, pe adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close