Antena 3 CNN Actualitate Cum se fac averi din parcarea maşinilor în capitală. Bani mulţi, neimpozabili

Cum se fac averi din parcarea maşinilor în capitală. Bani mulţi, neimpozabili

Cum se fac averi din parcarea maşinilor în capitală. Bani mulţi, neimpozabili
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2011   •   21:25
Un loc de parcare e o mină de aur. Cu o diferenţă - nu trebuie să sapi ca să faci o grămadă bani. Sute de oameni cu idei şi fără alte ocupaţii profită de pe urma şoferilor care nu au unde să parcheze când dau o tură prin centrul Capitalei. Şi nu doar acolo. E un sistem perfect care scoate bani din nimic. Urmăriţi un material cu camera ascunsă.

Strada Ion Ghica, la doi pa
şi de Universitate. Nu sunt parcări, dar băieţii deştepţi le scot din pământ. La propriu. Din zece metri pătraţi de trotuar şi şosea strâng şi sute de lei pe zi. Fără impozite, fără taxe, fără frică. Doar cu puţină teamă - de concurenţă.

Pentru c
ă abia atunci când apune soarele răsare marea afacere. Toate locurile de parcare, fie că există cu acte sau că sunt inventate, sunt la discreţia lor. Autorităţile nu-şi permit să-şi mai ţină angajaţii pe stradă. O oră de parcare, taxată de primărie, costă un leu şi 50 de bani.

Ş
i aşa, parcagii încep să numere. Orele, clienţii, banii. E bătaie pe un loc de parcare seara, în centrul oraşului. O afacere înfloritoare pe care nimeni şi nimic nu poate să o oprească.

Poli
ţia comunitară încearcă marea cu degetul. Nu poate să fie în toate locurile în acelaşi timp. Şi chiar dacă ar fi, ar fi degeaba. Nu are ce să le facă parcagiilor de carieră. Cea mai grea pedeapsă este o amendă pentru cerşetorie.

O solu
ţie la îndemâna ar fi ca şoferii să parcheze pur şi simplu, seara, fără să plătească. În mod normal, e gratis. Ca orice afacere care merge, şi afacerea cu parcări ilegale e foarte bine organizată. Sunt teritorii, sunt taxe de protecţie.

Când dau de greu,
parcangii strâng rândurile în faţa duşmanului comun – legea. Şi aşa mai trece o zi de muncă într-o meserie din care nu te scoate nimeni la pensie. Şi nu îţi taie nimeni 25% din venituri.  

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close