Antena 3 CNN Actualitate Cum se făcea rost de spaţiu comercial în centrul vechi al Capitalei. Mită de 125.000 de euro pentru un poliţist şi o angajată a Administraţiei Fondului Imobiliar

Cum se făcea rost de spaţiu comercial în centrul vechi al Capitalei. Mită de 125.000 de euro pentru un poliţist şi o angajată a Administraţiei Fondului Imobiliar

Cum se făcea rost de spaţiu comercial în centrul vechi al Capitalei. Mită de 125.000 de euro pentru un poliţist şi o angajată a Administraţiei Fondului Imobiliar
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mai 2012   •   11:18

O angajată a Administraţiei Fondului Imobiliar a fost reţinută de poliţişti. Ea cerea şpagă pe spaţiile comerciale din centrul vechi din Capitală. În dosar a fost reţinut şi un poliţist. Cei doi au cerut mită în valoare de 125.000 de euro. Ei promiteau spaţii comerciale în centrul istoric.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de Chioveanu Paulina (angajată în cadrul Administrației Fondului Imobiliar, acuzată de trafic de influență, în formă continuată) și Ciortan Nicolae Alexandru (angajat în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control al Municipiului București, acuzat de complicitate la infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată).

În cursul lunii aprilie 2012, Chioveanu Paulina a pretins de la un denunțător suma de 125.000 euro, lăsându-l să creadă că poate interveni pe lângă persoane competente din cadrul Primăriei Municipiului București și Primăriei Sectorului 3 București pentru a le determina să aprobe închirierea și apoi vânzarea către denunțător a unui spațiu comercial în suprafață de peste 1.000 mp situat în centrul istoric al capitalei.

Din banii pretinși, inculpata a primit de la denunțător, în două tranșe, suma totală de 16.000 de euro și produse alimentare în valoare de 500 de lei. La data de 22 aprilie 2012, inculpata Chioveanu Paulina a primit de la denunțător suma de 15.000 de euro (o tranșă din totalul de 16.000 de euro), fiind surprinsă de procurori la scurt timp după primirea acestei sume.

În cursul lunii mai 2012, angajata Administraţiei Fondului Imobiliar a pretins de la un alt denunțător suma de 48.000 euro, lăsându-l pe acesta să creadă că poate interveni pe lângă persoane competente din cadrul Administrației Fondului Imobiliar și Primăriei Municipiului București pentru a le determina să aprobe concesionarea către denunțător a unui spațiu comercial situat în centrul istoric al capitalei, aflat în administrarea Administrației Fondului Imobiliar.

La data de 29 mai 2012, Ciortan Nicolae Alexandru a primit de la denunțător suma de 48.000 euro în scopul menționat mai sus, fiind prins la scurt timp de către procurori.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.






 


 


 

×
Subiecte în articol: centrul istoric mita spaga
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close