Antena 3 CNN Actualitate Cum se fură în MAI: Peste 40 de tone de benzină lipsă, la instituţiile aflate în subordinea lui Igaş

Cum se fură în MAI: Peste 40 de tone de benzină lipsă, la instituţiile aflate în subordinea lui Igaş

Cum se fură în MAI: Peste 40 de tone de benzină lipsă, la instituţiile aflate în subordinea lui Igaş
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Noi 2011   •   10:16

Ministrul Traian Igaş a cerut un control la mai multe instituţii din subordinea sa. Igaş spune că, în urma mai multor verificări, s-a constatat lipsa a peste 40 de tone de benzină şi 24 tone de motorină.

Verificările din cadrul MAI au fost efectuate
în perioada 14-18 noiembrie. Au fost verificate stocurile de carburanţi, modul de ţinere a activităţii contabile, precum şi a executării inventarierii carburanţilor în cadrul unităţilor ministerului.

În cadrul controlului s-a constatat o lipsă de 24,3 tone de benzină şi 8 tone de motorină la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatată, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a ordonat Direcţiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuarea cercetării în vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului IPJ Tulcea, arată Agerpres.

În plus, s-au constatat lipsuri de 13,34 tone benzină şi 3,5 tone motorină la IPJ Arad, 0,9 tone benzină şi 9,16 tone motorină la ISU Sibiu, 2 tone benzină şi 3,76 tone motorină la ISU Braşov şi 0,8 tone benzină la IPF Timiş, lipsă aflată în cercetare de către organele unităţii.

S
-au constatat deficienţe şi în ţinerea şi înregistrarea în contabilitate a cantităţii de carburanţi, în modul de executare a inventarierilor lunare, precum şi a modului de depozitare a carburanţilor.

 


 


×
Subiecte în articol: Traian Igas MAI
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close