Antena 3 Actualitate Cum se poate schimba Legea Educaţiei. Admiterea la liceu nu se va mai face ca până acum

Cum se poate schimba Legea Educaţiei. Admiterea la liceu nu se va mai face ca până acum

de O.P.    |    05 Feb 2013   •   06:01
Cum se poate schimba Legea Educaţiei. Admiterea la liceu nu se va mai face ca până acum
Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, se gândeşte la o posibilă modificare în ceea ce priveşte admiterea elevilor în licee. "Nu exclud varianta în care pentru a intra într-un liceu să fie nevoie să ai o anumită medie.

Altfel, intri pe zona de formare profesională pentru că dacă nu introduci această măsură îi chinuieşti, într-un fel, şi pe copii şi îi chinuieşti şi pe profesori, or, rezultatele nu au cum să fie bune", a declarat ministrul, într-un interviu acordat agenţiei NewsIn.

În ceea ce priveşte învăţământul profesional, ministrul este de părere că fiecărui elev trebuie să i se acorde posibilitatea de a alege traseul cel mai potrivit pentru interesele şi capacităţile lui şi că "învăţământul profesional şi tehnic poate să înceapă foarte bine de la clasa a IX-a".

Ministrul a explicat şi că legea educaţiei "trebuie revăzută în mai multe puncte" şi că, în următorii cinci-opt ani, se vor pensiona 10-20.000 de profesori.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close