Antena 3 CNN Actualitate Cum se pregătesc autoritățile pentru marele cutremur. Vasile Dâncu, despre măsurile de urgență luate la Guvern

Cum se pregătesc autoritățile pentru marele cutremur. Vasile Dâncu, despre măsurile de urgență luate la Guvern

Cum se pregătesc autoritățile pentru marele cutremur. Vasile Dâncu, despre măsurile de urgență luate la Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mar 2016   •   15:10

Astăzi se împlinesc 39 de ani de la marele cutremur din 1977, iar România pare a fi mai nepregătită ca oricând pentru a face faţă unui alt mare seism. Un seism care poate avea loc oricând, având în vedere că ne apropiem de limita superioară a perioadei statistice de 35-40 de ani între cutremure.

Iar autorităţile sunt conştiente de riscuri

Vicepremierul Vasile Dâncu spune că în decembrie a fost format un grup interministerial care lucrează la un proiect de lege pentru facilitarea intervenţiilor în blocurile cu bulină unde sunt proprietari care se împotrivesc consolidării.

În Bucureşti, unde estimările specialiştilor spun că, la un cutremur similar cu cel din 77, ar muri mii de oameni, doar 18 clădiri au fost consolidate de primărie şi alte 50 din banii proprietarilor. Asta în condiţiile în care, în acest moment în Capitală sunt 390 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 181 de clădiri prezintă pericol public.

IMAGINI DE LA CUTREMURUL DIN 4 MARTIE 1977




×
Subiecte în articol: Vasile Dancu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close