Antena 3 CNN Actualitate Cum se protejează bolnavii de inimă de COVID-19

Cum se protejează bolnavii de inimă de COVID-19

Cardiologul Mihai Emilian a explicat miercuri, la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” cum ar trebui să se protejeze pacienții cu boli cardiovasculare de COVID-19, dar și dacă aceștia sunt sau nu predispuși la forme mai severe.

Cum se protejează bolnavii de inimă de COVID-19
de Andreea Cigolea    |    02 Sep 2020   •   10:28

''Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare deja cunoscute nu se infectează neapărat mai uşor cu COVID. Au aceeaşi rată de infecţie ca populaţia generală. Fumătorii se infectează mai greu, dar când se infectează fac forme mai grave.

Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare deja cunoscute nu se infectează şi eu cred că ei sunt chiar mai atenţi decât populaţia generală în a se expune. Formele pe care le fac cu COVID sunt mult mai severe decât populaţia care nu are are afecţiuni cardiovasculare.

Ei deja au muşchiul inimii supus unui stres preexistent şi inima este strânsă legătură cu plămânul şi orice suferinţă pulmonară se transmite inimii şi invers.

În centrul acestei interacţiuni dintre boala cardiovasculară şi virusul SARS-COV-2 se află leziune miocardică acută. Este practic pilonul central. Virusul produce moarte de celule miocardice, practic direct sau indirect. Constatăm că efectiv virusul atacă muşchiul inimii, se infiltrează la nivelul celulelor musculare şi efectiv le distruge.

Categoriile vulnerabile de pacienţi care fac forme severe, cu afecţiuni cardiovasculare sunt diabeticii, hipertensivii, cei care au infarct în antecedente şi cei cu insuficienţă cardiacă'', a spus cardiologul Mihai Emilian.

×
Subiecte în articol: mihai emilian inima Sfat de sănătate

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close