Antena 3 Actualitate Cum se va institui carantina în București. Se pregătesc noi măsuri de restricție pentru Capitală

Cum se va institui carantina în București. Se pregătesc noi măsuri de restricție pentru Capitală

de Laura Dinu    |    13 Oct 2020   •   12:40
Cum se va institui carantina în București. Se pregătesc noi măsuri de restricție pentru Capitală
Sursa foto: Pixabay

Rata de infectare în București a crescut foarte mult în ultimele zile, ceea ce înseamnă că autoritățile se gândesc la instituirea anumitor restricții.

În mod oficial, confirmarea de la Purtătorul de Cuvânt al prefecturii Capitalei a și venit, acesta declarând că sunt îndeplinite acele condiții pe baza cărora se iau în discuție noi măsuri de restricție pentru București. Cu alte cuvinte, în zilele următoare pot fi insituite noi măsuri în Capitală, însă, până în acest moment, nu a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. 

Potrivit surselor, este posibil ca la început, să nu intre în carantină sectoare întregi, ci numai anumite cartiere sau complexe rezidențiale, unde apar focarele. De asemenea, pot intra în carantină anumite artere principale sau străzi dacă numărul de cazuri nu poate fi ținut sub control. 

”Încă nu avem o solicitare de convocare a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, dar multe dintre criteriile care predispun sau trimit la o analiză pentru schimbarea anumitor măsuri sunt îndeplinite. Ne referim la acele criterii care deschid calea pentru o nouă analiză.

S-a vehiculat deja în spațiul public despre tot felul de măsuri, carantinare zonală, știți că se poate carantina doar un anumit perimetru.

Atunci când se va carantina, dacă se va dispune această măsură, se carantinează un anumit perimetru. Perimentru înseamnă 4 străzi sau zonele adiacente unei unități de învățământ sau ale unui centru rezidențial”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei. 

×
Subiecte în articol: carantină

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close