Antena 3 CNN Actualitate Cum se va schimba Bucureştiul. Primăria va aloca 5,2 miliarde de lei pentru marile proiecte de infrastructură

Cum se va schimba Bucureştiul. Primăria va aloca 5,2 miliarde de lei pentru marile proiecte de infrastructură

Cum se va schimba Bucureştiul. Primăria va aloca 5,2 miliarde de lei pentru marile proiecte de infrastructură
27 Feb 2014   •   19:02
O şedinţă importantă are loc la această oră la Primăria Generală. Consilierii trebuie să aprobe investiţii de peste cinci miliarde pentru continuarea unor proiecte de infrastructură. Primăria vrea să înceapă şi lucrările de modenrinzare la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" şi la Spitalului de Ortopedie Foişor. În aprilie, va fi gata primul pod al Pasajului Mihai Bravu.

Peste 100 muncitori lucrează zilnic pe şantierul de la pasajul Mihai Bravu şi în câteva luni va fi terminat primul pod al lucrării din zona văcăreşti. Pasajul va fluidiza traficul din zona intersecţiei Şoseaua Mihai Bravu - Splaiul Unirii - Calea Văcăreşti.

Un alt pasaj important pentru bucureşteni va fi cel de la Piaţa Presei Libere. Lucrarea va porni din Şoseaua Bucureşti-Ploiesti cu 2 benzi de circulaţie şi se va bifurca astfel: un pasaj cu 2 benzi de circulaţie spre Soseaua Kiseleff, şi o ramură cu o bandă de circulatie largită spre Bulevardul Mărăşti. Lucrările nu vor afecta traficul din zonă, dă asigurări primăria.

În 2014 vor continua lucrările şi la bulevardul Vasile Pârvan - intersectia Calea Rahovei cu b-dul Tudor Vladimirescu. Această etapă va include un tunel subteran, sub Dealul Parlamentului, între clădirea Parlamentului şi viitoarea catedrala a Mântuirii Neamului.

La capitolul investiţii în Sănătate, primăria a alocat bani pentru modernizarea şi echiparea Spitalului de Copii "Victor Gomoiu" şi a spitalului de Ortopedie Foişor.

Un alt proiect la care se va lucra în 2014 este cel de refacere a patinoarului artificial Mihai Flamaropol. Interesant este că acoperişul viitorului patinoar va fi pietonal, orientat spre lacul din imediata vecinătate.

Tot în cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu va fi construită o nouă arenă sportivă multifuncţională, cu o capacitate de maximum 12 000 locuri.

Al treilea obiectiv din Complexului Sportiv la care se va lucra în 2014 este Academia de Tenis. Municipalitatea doreşte dezvoltarea unui complex cu 6 terenuri de terenuri de tenis integrat într-un circuit sportiv permanent.


.

 

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close