Antena 3 Actualitate Cum se vor desfăsura evenimentele de tip drive-in. Cinema și concerte live, văzute din mașină

Cum se vor desfăsura evenimentele de tip drive-in. Cinema și concerte live, văzute din mașină

13 Mai 2020   •   20:51
Cum se vor desfăsura evenimentele de tip drive-in. Cinema și concerte live, văzute din mașină

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va acorda licenţe pentru frecvenţe radio de putere mică în banda FM, pentru evenimente de tip drive-in, după ce, în perioada stării de urgenţă, a primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de acest tip, precum cinema şi concerte live, a anunţat într-un comunicat preşedintele autorităţii, Sorin Grindeanu.

“Pentru că în perioada stării de urgenţă am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licenţe pentru frecvenţe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente, astfel încât publicul să se poată bucura în siguranţă de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Licenţa de utilizare a frecvenţelor va fi eliberată pentru o perioadă de maximum 30 de zile.

Evenimente de tip drive-in, în care spectatorii se află în propriile autovehicule, constituie o alternativă la evenimentele desfăşurate în sălile de cinema tradiţionale şi concertele în aer liber cu spectatori.

Licenţa pentru astfel de inițiative de entertainment va fi acordată atât persoanelor juridice, cât şi societăţilor fără personalitate juridică şi persoanelor fizice în urma completării şi transmiterii de către solicitant a unui formular-tip disponibil pe site-ul autorităţii, însoţit de o documentaţie care susţine soluţia tehnică propusă, în conformitate cu reglementările tehnice aplicabile.

"Transmiterea cererii se poate efectua către sediul central sau către orice structură teritorială a ANCOM fie prin depunere, personal sau de către un reprezentant al solicitantului, printr-un serviciu poştal sau ca înscris în formă electronică, căruia i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv şi generată cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnăturii electronice prin intermediul Registraturii online a ANCOM", arată instituţia.

Delia a anunțat primul concert Drive-In din România, ce va avea loc la Romexpo, pe 31 mai, de la ora 20:00, într-un interviu la Antena 3. Intitulat "Cum Era", show-ul face parte dintr-un turneu naţional, care ar putea duce experienţa concertelor Drive In şi în alte oraşe. Concertul va fi live, pe scenă, ca orice eveniment. Sunetul se va auzi pe sistemul audio din mașina personală via radio FM. Organizatorii vor asigura o vizibilitate cât mai bună prin prezența ecranelor video atât la scenă, cât și în zona în care vor staționa mașinile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close