Antena 3 CNN Actualitate Cum se vor împărţi banii lui Ion Dolănescu

Cum se vor împărţi banii lui Ion Dolănescu

Cum se vor împărţi banii lui Ion Dolănescu
Sursa foto: ion dolanescu
23 Mar 2009   •   20:34

Ion Dolănescu nu a lăsat în urmă numai o familie îndurerată, ci şi o mare avere. Care trebuie acum împăriţită. Pe lista se află o casă în centrul Bucureştiului, dar şi alte câteva proprietăţi, şi un teren de 4700 de metri pătraţi.
Pe lângă asta, drepturile de autor vor continua să aducă bani şi după moarte.

Şi-a dorit dintotdeauna bani şi faimă. Le-a avut pe amândouă. A venit în Bucureşti cu visul de a cuceri românii cu vocea lui... şi a reuşit. Muzica a fost cea care i-a scos-o în cale şi pe prima lui soţie, Iustina Băluţeanu. Căsnicia nu a durat prea mult, pentru că Ion s-a îndrăgostit de Maria Ciobanu.

Au cântat împreună, s-au căsătorit şi din dragostea lor s-a născut Ionuţ. Când băiatul lor avea numai 2 ani, cei doi au divorţat. Apoi a avut o relaţie pasageră cu o studentă de la Cluj şi la scut timp s-a născut şi al doilea copil, Dragoş. Acum tatăl lor s-a stins, iar cei doi fraţi trebuie să împartă o avere de câteva milioane de euro. O parte din moştenire ar putea ajunge şi la Maria Ciobanu, asta în cazul în care atunci când au divorţat nu a avut loc şi procesul de partaj.

Ion Dolănescu a fost unul dintre cei mai căutaţi artişti în anii '70. Numai pentru o nuntă, primea 15 000 de lei. Vedetă chiar şi pe vremea lui Ceauşescu, Ion Dolănescu a pus bazele averii sale în acei ani. Oficial, toate acestea sunt evaluate acum la 2 milioane de euro.
La această sumă se adaugă şi banii câştigaţi de pe urma drepturilor de autor. Iar Ion Dolănescu are peste 1000 de melodii din care 80% sunt scrise de el.

Chiar şi în ultimii ani, Ion Dolănescu a continuat să facă bani frumoşi din muzică. Pentru un recital de 20 de minute primea în jur de 1 000 de euro, iar pentru o noapte întreagă era plătit cu 5 000 de euro.

Ion a spus de nenumărate ori că Ionuţ este preferatul lui şi că atunci când îi va dărui un nepoţel va trece toată averea, pe numele lui. Nepoţelul a venit pe lume în octombrie anul trecut. Dar dacă Ion Dolănescu nu a apucat să facă un testament, averea se va împărţi în mod egal între cei doi fii.

Observator

×
Subiecte în articol: ion dolanescu avere Ionut Dolanescu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close