Antena 3 CNN Actualitate Cum și-a pus pandemia amprenta asupra afacerilor. Cine sunt câștigătorii pandemiei

Cum și-a pus pandemia amprenta asupra afacerilor. Cine sunt câștigătorii pandemiei

Pandemia a împărţit mediul de afaceri în câştigători, supravieţuitori şi pierzători. Comerţul online este campion la capitolul vânzări, în prima jumătate a anului. Situaţia stă, însă, foarte rău, când vorbim despre companiile care oferă servicii populaţiei.

Cum și-a pus pandemia amprenta asupra afacerilor. Cine sunt câștigătorii pandemiei
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    26 Aug 2020   •   15:40

Există o singură excepţie: firmele de curierat, care au făcut angajări masive în ultimele luni. Vânzările echipamentelor IT şi telecomunicaţii au mers strună în prima parte a anului 2020, chiar dacă pandemia a lovit zdravăn economia. Laptop-urile, calculatoarele şi imprimantele s-au vândut foarte bine.

Creşterea accelerată a dispozitivelor electronice s-a răsfrânt şi în companiile care oferă servicii de curierat. Mai ales că multă lume a preferat shopping-ul online.

Firmele de curierat, câștigătoare în perioada pandemie

De altfel, firmele de curierat nici n-au simţit prăbuşirea economiei. Numărul de colete a crescut cu 32 la sută, iar cifra de afaceri cu 30 la sută. În plus, patronul celei mai mari companii de curierat spune că, în această perioadă, a angajat peste 300 de oameni.

„De obicei ne pregatim pentru astfel de evenimente, cum ar fi cel de Black Friday, cu câteva luni înainte. A trebuit să facem rapid o transformare a oamenilor și a volumelor de depozitare și de livrare din ce în ce mai mare”  a explicat Felix Pătrășcanu, cofondatorul unei firme de curierat.

Vânzările produselor agricole au crescut cu 24% la sută, în primele şase luni din 2020, comparativ cu datele din aceeaşi perioadă a anului trecut.

La polul opus, saloanele de înfrumuseţare, ţinute cu lacătul pe uşă vreme de două luni, au suferit pierderi uriaşe. Sectorul HoReCa rămâne, de departe, cel mai puternic afectat de pandemie.

Cum și-a pus pandemia amprenta asupra afacerilor. Cine sunt câștigătorii pandemiei

 

×
Subiecte în articol: pandemie afaceri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close