Antena 3 CNN Actualitate Cum sunt învățați copiii să fie rasiști încă din grădiniță. CNCD: O astfel de imagine ar putea fi interzisă, dar trebuie să vedem revista

Cum sunt învățați copiii să fie rasiști încă din grădiniță. CNCD: O astfel de imagine ar putea fi interzisă, dar trebuie să vedem revista

gradinita.jpg
17 Noi 2016   •   14:38

Discriminare, într-o revistă educativa pentru copii, o revista de teste destinată copiilor de la grădiniţă.

Cei mici sunt învăţaţi că în familia lor nu are ce căuta un copil de culoare. Mai exact, cei mici ar trebui să identifice, din câteva desene, care este intrusul din fiecare familie.

Nimic nu ar fi ieşit din comun doar că într-una dintre poze copiii ar trebui să încercuiască un copil afro. Se pare că după părerea celor care au facut revista acesta ar fi un intrus în familia lor.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisunea Esențial, la Antena 3, că

“Este o abordare eronată. Evit să vă dau un răspuns cu dau sau nu, pentru că în momentul în care vom avea o plângere sau avem acces la această revistă și facem autosesizare, înseamnă că m-aș antepronunța și nu aș putea participa la soluționarea speței”, a explicat Csaba Asztalos.

Copiii sunt foarte sensibili la orice fel de mesaje și mesajele trebuie să fie inclusive și nu exclusive. Copilul, încă de la acea vârstă, poate prelua o serie de prejudecăți, care, ulterior, foarte greu pot fi gestionate sau eliminate. Vorbim despre o vârstă în care se formează personalitatea.

“Din punctul nostru de vedere, o astfel de imagine ar putea fi interzisă. Aici există și o responsabilitate a celor care sunt chemați să autorizeze utilizarea unor astfel de reviste sau manuale. Noi ne putem autosesiza în măsura în care luăm la cunoștință de o faptă. Dumneavoastră ați făcut asta acum. Nu știm exact despre ce revistă este vorba, dar dacă ne trimiteți, prin poștă electronică, această revistă, noi ne putem autosesiza.”

×
Subiecte în articol: copii rasism test intrebare familie gradinita CNCD
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close