x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Cum sunt văzute modificările la Legile Justiției în Comisia Europeană. Corina Crețu, recomandări pentru ministrul Tudorel Toader

de A.M.P   •   08 Sep 2017   •   20:18
Cum sunt văzute modificările la Legile Justiției în Comisia Europeană. Corina Crețu, recomandări pentru ministrul Tudorel Toader 482
Foto: Antena 3

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a anunțat vineri, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, că ministrul Justiției Tudorel Toader a trimis textele privind Legile Justiției la Comisia Europeană, iar acestea urmează să fie analizate în cel mai scurt timp.

”Nu s-a dat un punct de vedere oficial din partea Comisiei. A fost acea scrisoare din partea adjunctului secretarului general care spune clar că vor fi analizate. Delegația care va veni nu vine pe fondul acestor schimbări. E o delegație care vine înaintea fiecărui raport anual, deci nu e un breaking news”, a spus comisarul Corina Crețu.

Totodată, Corina Crețu a transmis că, de la Bruxelles se dorește ca România să comunice mai mult cu privire la deciziile luate la nivel guvernamental.

”Deocamdată, faptul că se vor discuta e un lucru foarte bun. Ideea e ca toate procedurile să se respecte și deschiderea, dialogul să fie principiile de bază atunci când se adoptă fiecare schimbare”, a mai spus Corina Crețu, la Antena 3.

Corina Crețu a afirmat că nimeni nu și-ar dori ca România să fie prima țară care va prelua președinția Consiliului UE, având activ mecanismul de cooperare și verificare (MCV), însă ridicarea lui ține doar de autoritățile de la București.

 

sati