Antena 3 Actualitate Cum va arăta Capitala în 2035? Primăria are planuri mari

Cum va arăta Capitala în 2035? Primăria are planuri mari

de L.D.    |    22 Feb 2012   •   19:20
Cum va arăta Capitala în 2035? Primăria are planuri mari rhalooka.wordpress.com

Planul Urbanistic General (PUG) va fi discutat în CGMB în maximum două luni, după care urmează să fie aplicată Strategia Bucureşti 2035, care presupune unirea celor şapte gări din Bucureşti prin linie de metrou, dublarea spaţiilor verzi şi recuperarea identităţii urbane pentru centrul Capitalei.

Sorin Oprescu a prezentat "Conceptul Strategic Bucureşti 2035", la întâlnirea oamenilor de afaceri. Acesta a declarat că proiectul este greu de conceput cu o "legislaţie şchioapă".

Instrumentul strategic cel mai important pentru "Bucureşti 2035" este PUG, conform arhitectului şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu. Primăria a finalizat lucrările importante care vor fundamenta acest plan urbanistic general. "Într-o lună sau două vom discuta în Consiliu Planul Urbanistic General", a precizat Pătraşcu.

Unul din obiectivele principale ale Planului Integral de Dezvoltare Urbană (PIDU) este recuperarea centrului istoric. De asemenea, Piaţa Romană va fi legată de Piaţa Rahova, se vor construi 2 poduri pietonale, circulaţia autovehiculelor va fi restrânsă, va fi reamenajat cheiul Dâmboviţei şi va fi făcut un sistem integrat de parcări în centru", potrivit lui Pătraşcu. 

Inelul Median de circulaţie de 13,5 km urmăreşte traversarea subterană a parcului Herăstrău prin două tunele fiecare de câte doi kilometri, costurile întregului proiect ridicându-se la 1,3 miliarde de euro.

Pentru a duce la îndeplinire proiectul Bucureşti 2035, trebuie creată o formă adminstrativă la nivelul Bucureştiului şi a teritoriului acestuia de influenţă, trebuie întărit şi revitalizat sistemul de poli teritoriali, trebuie eficientizat şi dezvoltat sistemul de infrastructură şi valorificate durabil resursele de patrimoniu natural şi construit.

Premierul Răzvan Ungureanu l-a asigurat pe Sorin Oprescu de tot suportul său.

Primarul general a promis bucureştenilor că Bucureştiul anului 2035 va arăta ca un oraş civilizat, european, va avea un echilibru în ceea ce priveşte dezvoltarea şi i se va pune un accent deosebit pe partea de sud unde vor fi construite complexe comerciale, locuinţe şi locuri de agrement.

Conceptul cuprinde deasemenea finalizarea autostrăzii suspendate, închiderea celui de-al patrulea inel de circulaţie în sudul Capitalei, refacerea şi păstrarea caselor monument, programe privind spaţiul verde - acoperişuri verzi şi amenajarea Dâmboviţei.

Oprescu a vorbit chiar şi despre o zonă metropolitană, care va cuprinde judeţul Ilfov până la Ploieşti, o parte din judeţul Călăraşi şi o zonă din judeţul Giurgiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close