Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi afectată România de victoria lui Donald Trump. Mihai Gâdea și Mircea Badea, corespondență istorică de la Washington

Cum va fi afectată România de victoria lui Donald Trump. Mihai Gâdea și Mircea Badea, corespondență istorică de la Washington

Cum va fi afectată România de victoria lui Donald Trump. Mihai Gâdea și Mircea Badea, corespondență istorică de la Washington
09 Noi 2016   •   20:54

Mihai Gâdea şi Mircea Badea au dezvăluit, miercuri seară, în ''Ediţia Specială'' moderată de Radu Tudor, culisele victoriei surprinzătoare a lui Donald Trump la preşedinţia SUA.

Cine tremură, cine îşi pierde influenţa în Europa după plecarea lui Barack Obama de la Casa Albă şi ce soartă va avea Europa de Est în faţa agresiunilor repetate ale Rusiei.

Urmărește Ediția Specială moderată de Radu Tudor LIVE, AICI.

Mihai Gâdea și Mircea Badea au subliniat, în debutul corespondenței istorice de la Washington, că au fost martorii celui mai important eveniment din ultimii ani.

''Alegerea lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite, cel de-al 45-lea președinte, este acel eveniment global care va marca nu doar SUA, ci și planeta într-un mod fără precendent. Sunt foarte multe voci care sunt îngrijorate, sunt analiști care încearcă să vorbească despre victoria lui Donald Trump. Însă, pe lângă lucrurile pe care le putem remarca, pe lângă lucrurile pe care le-am văzut, sistemul democratic funcționează, oricât de dureros este pentru Hillary Clinton, oricât de neașteptat este pentru Barack Obama. Au recunoscut înfrângerea și i-au urat succes noului președinte după o campanie teribil de dură'', a spus Mihai Gâdea.

''Discursul lui Donald Trump a fost impecabil, discursul lui Hillary Clinton a fost impecabil, discursul lui Barack Obama a fost impecabil - avem, iată, sub ochii noștri un proces democratic la cel mai înalt nivel și foarte civilizat. Sigur că după ce această tranziție foarte civilizată se va încheia, Donald Trump va trebui să-și înceapă agenda, să înceapă să livreze către cei care l-au votat'', a adăugat Mircea Badea.

Cinci motive pentru care victoria lui Donald Trump va aduce lucruri bune pentru România

În continuarea, Mihai Gâdea a precizat că există mai multe motive pentru care victoria republicanului Donald Trump ar putea aduce mai mult optimism pentru România.

''Primul motiv de optimism pentru România pe care vrem să vi-l oferim e faptul că ori de câte ori au existat administraţii republicane românilor le-a mers bine'', a spus Mihai Gâdea.

Ce gândeşte echipa lui Trump despre România

Unul dintre cei care face parte din echipa preşedintelui ales Donald Trump este medicul Ben Carson, pe care Trump a ţinut să-l menţioneze în mod special în discursul său de învingător. Mihai Gâdea a amintit că în interviul pe care l-a realizat la ''Sinteza Zilei'' cu Ben Carson a reuşit să-i capaciteze atenţia pentru România.

''Toate vocile de la Washington vorbesc despre faptul că Ben Carson se va afla printre cei care vor fi în proximitatea lui Donald Trump - posibil să fie membru al Cabinetului, posibil să aibă o funcţie de ministru'', a explicat Mihai Gâdea.

Faptul că Trump este înconjurat de politicieni republicani de foarte bună calitate, mulţi dintre ei cunoscând România, este încă un motiv de optimism pentru ţara noastră, a subliniat acesta.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close