Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi vremea până la sfârşitul anului. Vezi prognoza ANM

Cum va fi vremea până la sfârşitul anului. Vezi prognoza ANM

Cum va fi vremea până la sfârşitul anului. Vezi prognoza ANM
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Sep 2013   •   23:07
Temperaturile prognozate de meteorologi pentru ultimele trei luni ale anului vor fi, în general, apropiate de normele climatologice la nivel naţional, cu excepţia anumitor zone, unde, în funcţie de perioadă, poate fi mai frig sau mai cald faţă de media normală, potrivit prognozei publicate vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
 
Astfel, în octombrie, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în limite apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, cu excepţia sudului, sud-estului şi vestului ţării, unde, local, vor fi posibile valori peste cele normale. 
 
Graficul de temperaturi arată faptul că valorile termice medii de peste zi nu vor depăşi 12-13 grade Celsius, în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova. Pe de altă parte, în Transilvania, mercurul din termometre nu va mai depăşi 10 grade Celsius în timpul zilei. 
 
În ceea ce priveşte cantităţile lunare de precipitaţii, în octombrie, acestea vor prezenta o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării, mai puţin în regiunile sud-estice şi sudice, unde acestea vor fi apropiate de normalul perioadei.
 
În luna noiembrie, regimul termic va înregistra valori apropiate de normele climatologice. Excepţie vor face zonele sud-estice, unde sunt estimate valori peste cele normale (medii de 7-8 grade Celsius), iar în cele nord-vestice şi estice, sub mediile multianuale, respectiv între zero şi 8 grade Celsius.
 
Tot în noiembrie, precipitaţiile lunare se vor situa peste mediile climatologice în estul, sud-estul şi centrul ţării (între 20 şi 75 l/mp), iar în restul teritoriului acestea vor fi, în general, normale (25-85 l/mp).
 
În ultima lună a anului, valorile termice vor fi normale în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile nordice şi centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât normele climatologice, respectiv încadrate între -5 şi 0 grade Celsius.
 
Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în limite normale, iar local în centrul, vestul şi sud-estul ţării vor fi posibile valori peste media climatologică.
 
 

×
Subiecte în articol: vreme meteo prognoza anm ANM prognoza meteo
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close