Antena 3 CNN Actualitate Cum va reîncepe școala în toamnă? Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Monica Anisie

Cum va reîncepe școala în toamnă? Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Monica Anisie

Copiii din România vor la școală. Este concluzia directă a celui mai recent sondaj făcut de Organizația Salvați Copiii în care școlarii au afirmat că pe perioada pandemiei au resimțit fie plictiseală, fie oboseală, tristețe și chiar furie. Autoritățile iau însă în calcul 3 scenarii pentru reînceperea anului școlar.

Cum va reîncepe școala în toamnă? Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Monica Anisie
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    21 Iul 2020   •   20:09

Am luat în discuție cele trei scenarii pe care le-am definit în cadrul Ministerului Educației. Este vorba de un scenariu în care situația epidemiologică ne va permite reluarea cursurilor în format clasic, așa cum am reluat cursurile în fiecare an.

Există și un scenariu hibrid îi spunem noi la nivelul Comisiei de lucru în care unii elevi vor veni la școală și alții vor urmări cursurile de acasă, în format online.

Și cel mai sumbru dintre scenarii în care vom continua lecțiile online, în situația în care epidemiologii nu vor permite accesul copiilor la școală”, a declarat Monica Anisie la Antena 3.  

Aceasta susține că, în cazul în care cursurile se vor relua normal, totul se va desfășura după un protocol transmis de Ministerul Sănătății către Ministerul Educației.

”La acest moment căutăm la fiecare scenariu soluții în ceea ce privește infrastructura sau curriculum sau resursa fie ea umană, fie educațională, pentru că trebuie să găsim cele mai bune soluții în așa fel încât siguranța copiilor să nu fie pusă în pericol în vreun moment”, a adăugat ministrul Educației.

Există și unități unde reluarea cursurilor se va face în condiții normale

La nivelul Ministerului Educației, Comisia a propus existența unei descentralizări la nivel de școală și inspectorat școlar. Există și situații în care, la nivelul unității de învățământ, există posibilitatea reluării cursurilor în condiții normale. Prin urmare, în momentul în care vom avea un scenariu clar definit, îl vom comunica public”, a adăugat Anisie. 

Cu privire la al treilea scenariu în care cursurile se vor desfășura exclusiv online, ministrul Educației a declarat că Ministerul a realizat caietul de sarcini pentru achiziționarea a 250.000 de tablete conectate la internet, care vor fi livrate până la data de 10 septembrie copiilor din mediile dezavantajate.

 

×
Subiecte în articol: Monica Anisie şcoală
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close