Antena 3 CNN Actualitate Cumperi ţigări de la colţul străzii? Uite de unde îşi procurau tutunul contrabandiştii din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Medici: "Sunt de 200 de ori mai toxice"

Cumperi ţigări de la colţul străzii? Uite de unde îşi procurau tutunul contrabandiştii din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Medici: "Sunt de 200 de ori mai toxice"

Cumperi ţigări de la colţul străzii? Uite de unde îşi procurau tutunul contrabandiştii din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Medici: "Sunt de 200 de ori mai toxice"
07 Noi 2014   •   09:42

Ţigări făcute din gunoaie au fost vândute la colţ de stradă, în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Peste o sută de contrabandişti, care colectau deşeuri de tutun de la marii producători şi le amestecau cu gunoaie şi carton, şi-au preparat bombele chimice într-o casă din Călăraşi.

Până când au fost prinşi. Medicii spun că o astfel de ţigară este de 200 de ori mai toxică decât una normală.

Tone de deşeuri  aruncate de marii producători de tutun erau reciclate într-o fabrică artizanală, improvizată într-o locuinţă din Spanţov, judeţul Călăraşi.

Tutunul din gunoi era amestecat cu mucurile de ţigară măcinate sau chiar cu cartoane de pachete de ţigări mărunţite.

Astfel de ţigări sunt mult mai toxice decât cele obişnuite, spun medicii.

"Ar putea să conţină de 200 de ori mai mulţi compuşi toxici decât o ţigară obişnuită", a declarat Ioana Munteanu, şef de secţie Tabacologie la Institutul "Marius Nasta".

Bombele chimice au ajuns să fie vândute în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi.

×
Subiecte în articol: tigari de contrabanda tutun
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close