Antena 3 CNN Actualitate Cuplul din Iași refuză în continuare tratamentul fetiței diagnosticate cu cancer. Motivul este incredibil

Cuplul din Iași refuză în continuare tratamentul fetiței diagnosticate cu cancer. Motivul este incredibil

Cuplul din Iași refuză în continuare tratamentul fetiței diagnosticate cu cancer. Motivul este incredibil
Sursa foto: foto: Pexels
27 Dec 2017   •   23:18

Un cuplu din Iași, care este obligat prin hotărâre judecătorească să continue tratamentul pentru fetița lor de opt ani diagnosticată cu cancer, refuză în continuare să o ducă pe copilă la spital. Aceștia spun că nu vor să riște ca acesteia să-i fie furate organele. 

Managerul Spitalului de copii Sfânta Maria din Iași, Radu Terinte, a spus că fetița era așteptată miercuri la spital, însă părinții nu au dat niciun semn și par foarte dezinteresați de situația micuței. Pentru a rezolva această situație anormală, conducerea spitalului a făcut o sesizare la Protecția Copilului și la Poliție. 

“Este un caz dramatic, iar atitudinea parintilor este greu de inteles. Au fost la Timisoara, la spital, de acolo au trimis-o la Iasi pentru continuarea tratamentului. Au ajuns la noi inainte de Craciun, dar n-au acceptat internarea, ba mai mult, parintii au facut scandal. Au facut circ, au vorbit urat cu personalul medical, colegii mei au chemat Politia. Parintii au spus ca vin azi (miercuri - n.r.), motivand ca vor sa petreaca acasa sarbatorile. Pana la ora asta n-au ajuns”,  a spus dr Terinte, potrivit news.ro

Medicul a explicat că fetița are cancer renal în formă avansată, ceea ce înseamnă că are nevoie de tratament cât mai rapid și pe o perioadă îndelungată. 

“Exista o hotarare judecatoreasca prin care parintii sunt obligati sa continue tratamentul copilului. Statul trebuie sa intervina, nu pot ramane lucrurile asa”, a mai adăugat medicul. 
 

×
Subiecte în articol: cuplu Iași cancer fetita
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close