Antena 3 Actualitate Cuplurile care se mută într-o zonă din Apuseni vor primi o sumă de bani

Cuplurile care se mută într-o zonă din Apuseni vor primi o sumă de bani

02 Mai 2018   •   14:41
Cuplurile care se mută într-o zonă din Apuseni vor primi o sumă de bani
Sursa foto: foto- Facebook

Tinerele cupluri care se căsătoresc și se stabilesc pentru cel puțin cinci ani pe teritoriul comunei Almașu Mare vor primi o primă de instalare de 1000 de euro. Această măsură va fi luată începând cu anul acesta, la inițiativa consilierului local PMP, Marius Rof. 

Banii pe care îi vor primi tinerii vor fi alocați din bugetul local al comunei. Aceste măsuri sunt luate ca urmare a scăderii dramatice din ultimii ani din comuna respectivă. De la 1.690 de locuitori, câți erau în 2002, s-a ajuns la doar 1.289 de locuitori, în anul 2011. 

”Se observă, în ultimii ani, un exod masiv al tinerilor din comună către orașele învecinate, iar odată plecați, este puțin probabil că aceștia se vor mai întoarce vreodată înapoi în locurile natale”, a explicat Marius Rof. 

”Am făcut un sondaj printre oamenii în putere, mai tineri, dacă sunt de acord ca în zonă să repornească mineritul. Tinerii mi-au spus că pentru un salariu de 1000 de euro pe lună nu ar mai emigra, iar cei plecați pe dincolo s-ar întoarce acasă”, a explicat consilierul, potrivit ziarulunirea

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close