Antena 3 CNN Actualitate ”Cupola de foc” lovește România. Prefectul Capitalei: ”Principala grijă o avem cu furnizarea de apă rece”

”Cupola de foc” lovește România. Prefectul Capitalei: ”Principala grijă o avem cu furnizarea de apă rece”

”Cupola de foc” lovește România. În acest context, prefectul Capitalei, Toni Greblă, a anunțat măsurile care s-au luat în București pentru perioada de caniculă. De asemenea, acesta spune că o grijă principală o reprezintă furnizarea de apă rece”

”Cupola de foc” lovește România. Prefectul Capitalei: ”Principala grijă o avem cu furnizarea de apă rece”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    20 Iul 2022   •   09:37

”Noi am convocat Comitetul pentru Situații de Urgență și am luat măsurile necesare pentru a depăși, sper eu, cu bine toată această perioadă de caniculă, care probabil va începe în zilele următoare. Astăzi, la București nu suntem în situația caniculei, dar va fi o temperatură relativ ridicată, 33-34 de grade. În acest scop, principalele griji le avem în legătură cu furnizarea de utilități.

Și dacă mă gândesc la utilități, în primul rând mă gândesc la apa rece pe pentru că asta e perioada aceasta de caniculă. Toți bucureștenii trebuie să aibă acces la apă. Cu apa caldă este o problemă endemică în București, astfel încât n-aș putea să dau asigurări că toate zonele Bucureștiului vor fi acoperite cu apă caldă. Relații mai multe puteți să solicitați la Termoenergetica, la Primăria Capitalei.

În ce mă privește, urmăresc cu mare atenție situația apei reci în Capitală și vreau să-i asigur pe bucureșteni, pentru că Bucureștiul se aprovizionează cu apă din două surse independente, Dâmbovița și Argeșul. Debitele acestor 2 râuri sunt suficiente pentru a asigura pentru perioada următoare apa rece în Capitală. Apele Române ne-au dat asigurări că deși debitele sunt în scădere, vor epura apa necesară”, a declarat prefectul Capitalei, Toni Greblă.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close