Antena 3 CNN Actualitate Români cu facturile plătite la zi, la un pas să rămână fără curent electric. Ce trebuie să faceți pentru a nu rămâne pe întuneric

Români cu facturile plătite la zi, la un pas să rămână fără curent electric. Ce trebuie să faceți pentru a nu rămâne pe întuneric

Românii care depășesc frecvent consumul de curent electric stabilit în contract riscă să rămână pe întuneric, deși au facturile plătite la zi.

Români cu facturile plătite la zi, la un pas să rămână fără curent electric. Ce trebuie să faceți pentru a nu rămâne pe întuneric
Sursa foto: getty images
de Valentina Vasile    |    04 Ian 2022   •   10:29

Furnizorii au început sa trimită notificări prin care își avertizează consumatorii ca pot să rămână fără curent daca depășesc constant puterea aprobata in avizul tehnic de racordare a locuinței.

De ce s-a ajuns aici

Fiecare dintre locurile de consum existente are o putere aprobata, aceasta fiind puterea maximă ce poate fi absorbită din rețea, ea fiind precizată în avizul tehnic de racordare / certificatul de racordare. În cazul în care această putere este depășită, consumatorul riscă să rămână fără curent. 

Țineți cont că această putere maximă nu este greu de depășit. Este de ajuns să folosiți mai multe aparate electrocasnice simultan. 

Ce se poate face

În primul rând, trebuie setat contorul inteligent, după care trebuie contactat furnizorul unde poate fi cerută schimbarea puterii aprobate inițial. 

Pași de urmat dacă rămâneți fără curent

- scoateți din priză aparatele electrocasnice cu un consum mare

- dacă aveți contor inteligent, apăsați butonul galben

- dacă aveți contor vechi se coboară toate siguranțele după care se ridică înapoi

Ce presupune solicitarea unui spor de putere

- depunerea unei cereri împreună cu alte documente solicitate

- emiterea un nou aviz de racordare

- punerea sub tensiune a instalației electrice

 

×
Subiecte în articol: curent electric
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close