Antena 3 CNN Actualitate Curentul electric se scumpeşte cu 5%. Sunt vizate toate categoriile de consumatori

Curentul electric se scumpeşte cu 5%. Sunt vizate toate categoriile de consumatori

Curentul electric se scumpeşte cu 5%. Sunt vizate toate categoriile de consumatori
Sursa foto: Foto:lightbulbcentral.wordpress.com
01 Iul 2012   •   11:35

Începând de astăzi cresc facturile la electricitate. Curentul electric se scumpeşte cu 5 %.

Practic, pentru o familie de 2 persoane, factura medie la curent va ajunge la aproximativ 75 de lei pe luna, cu 3,5 lei mai mult  decât până acum. Autorităţile au explicat că au majorat tariful energiei electrice ca urmare a întelegerii cu FMI, dar şi pentru a actualiza preţurile cu rata inflatiei.

Tarifele şi preţurile reglementate la energie nu au mai fost modificate de la 1 ianuarie 2010.
   
Măsura de scumpire cu 5% a energiei pentru consumatorii casnici şi non-casnici este justificată, printre altele, de necesitatea corelării costurilor de producţie, transport şi distribuţie cu rata inflaţiei, care cumulat pentru 2010 şi 2011 a depăşit 13%, arată ANRE într-un comunicat.
   
Totodată, decizia a vizat respectarea acordului preventiv dintre România şi FMI, care prevedea această majorare de la 1 iulie.
   
Decizia ANRE este justificată şi de costurile cauzate de o directivă europeană, care impune statelor membre protejarea consumatorilor prin impunerea unor cerinţe de informare a acestora, dar şi de susţinerea cantităţilor de energie care vor fi produse din surse regenerabile, prognozate la 2,5 TWh în acest an.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close