Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională a declarat două articole din legea ANI neconstituţionale (VIDEO)

Curtea Constituţională a declarat două articole din legea ANI neconstituţionale (VIDEO)

Curtea Constituţională a declarat două articole din legea ANI neconstituţionale (VIDEO)
Sursa foto: ANI
15 Apr 2010   •   19:52

Agenţia Naţională de Integritate nu mai are voie să controleze averile demnitarilor. Îşi pierde obiectul muncii, după ce două capitole din legea de funcţionare a instituţiei au fost declarate neconstituţionale. Situaţia în care a ajuns ANI astăzi se datorează, culmea, primului parlamentar pe care Agenţia l-a dat pe mâna procurorilorŞerban Brădişteanu. Acesta a ridicat unele excepţii de neconstituţionale care au fost aprobate.

În urma deciziei Curţii Constituţionale, dosarele deschise de ANI în justiţie vor fi clasate, afirmă avocatul Alice Drăghici. Preşedintele ANI nu este de aceeaşi părere.

?Din fericire o hotărâre a Curţii Constituţionale nu îşi produce efecte decât pentru viitor. Asta înseamnă că ce s-a lucrat până în prezent nu va fi afectat? a declarat pentru Cătălin Macovei, la emisiunea Ştirea Zilei.

Preşedintele ANI a recunoscut indirect că instituţia pe care o conduce ar avea în lucru dosare ale membrilor Curţii Constituţionale.



Guvernul susţine că va încerca să remedieze ceea ce nu a fost în regulă la ANI.

?Premierul e foarte îngrijorat de consecinţele pe care le-ar putea avea decizia Curţii Constituţionale pentru ceea ce înseamnă ridicarea mecanismului de cooperare şi verificare? a spus purtătorul de cuvânt Ioana Muntean.



Avocatul Alice Drăghici precizează că singurul lucru pe care îl va putea face ANI este să-i amendeze pe cei care intârzie cu depunerea declaraţiilor de avere.

În ultima perioadă nume grele precum Mircea Dinescu, Marian Vanghelie sau Corneliu Vadim Tudor s-au aflat în atenţia ANI. Şi senatorii Mircea Diaconu, Paul Ichim şi Mircea Cinteză sunt verificaţi de Agenţia Naţională de Integritate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ANI Curtea Constitutionala
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close