Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională: Guvernul Ungureanu este LEGITIM

Curtea Constituţională: Guvernul Ungureanu este LEGITIM

Curtea Constituţională: Guvernul Ungureanu este LEGITIM
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2012   •   10:52

Curtea Constituţională a hotărât, miercuri, că Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu este legal învestit. Seizarea USL a fost astfel respinsă.

Pe 9 februarie, Guvernul Ungureanu a primit votul de învestitură al Parlamentului. La data de 16 februarie, USL a depus la Curtea Constituţională contestaţia privind învestirea de către Parlament a Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu.

Sesizarea USL a fost semnată de 85 de deputaţi PSD şi 53 de deputaţi PNL.
   
Potrivit contestaţiei, hotărârea Parlamentului de învestire a Cabinetului Ungureanu încalcă articolele 1, 64 şi 103 din Constituţie, în condiţiile în care nu a fost respectat Regulamentul de audiere a candidaţilor de miniştri în comisii şi nu s-a întocmit avizul comisiei, ci doar procese verbale.

Hotărârea Parlamentului a fost adoptată în lipsa avizelor de la comisiile de specialitate. În opinia USL, existenţa avizelor respective, de la audierea candidaţilor de miniştri, erau obligatorii ca procedură, chiar dacă erau consultative pe fond.

Acordarea unui vot de învestitură în plen în lipsa acelor avize încalcă prevederile legale şi constituţionale, consideră deputaţii PSD şi PNL, citaţi de Mediafax.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close