Curtea de Apel Bucureşti a decis: Irinel Columbeanu NU a colaborat cu Securitatea

de A.M.P    |    09 Sep 2013   •   17:46
Curtea de Apel Bucureşti a decis: Irinel Columbeanu NU a colaborat cu Securitatea Foto: Agerpres

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, că Irinel Columbeanu nu a fost colaborator al fostei Securităţi, respingând ca neîntemeiată acţiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), informează Mediafax.
   
Instanţa a luat act de faptul că pârâtul Irinel Adrian Columbeanu şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată.
   
Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, părţile putând face recurs la instanţa supremă.
   
CNSAS a cerut, în 26 aprilie, Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a lui Irinel Columbeanu.
   
Direcţia de specialitate a CNSAS a constatat că Irinel Columbeanu a fost colaborator al fostei Securităţi. Nota de constatare a fost înaintată Colegiului CNSAS, însoţită de întreaga documentaţie care a stat la baza întocmirii ei.
   
Colegiul CNSAS a aprobat nota, dispunând introducerea unei acţiuni în constatare a calităţii de colaborator al fostei Securităţi a lui Irinel Columbeanu.
   
Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de contencios administrativ şi fiscal în 26 aprilie.
   
Potrivit unor surse judiciare, Irinel Columbeanu a fost verificat de CNSAS în calitate de candidat la Primăria Capitalei, la alegerile din 2012. Acesta ar fi fost recrutat de fosta Securitate în 1980 şi ar fi avut numele conspirativ "Ivănescu".
  

x close