Antena 3 CNN Actualitate Curtea de Apel Galaţi a respins cererea DIICOT de arestare a lui Mihail Boldea

Curtea de Apel Galaţi a respins cererea DIICOT de arestare a lui Mihail Boldea

Curtea de Apel Galaţi a respins cererea DIICOT de arestare a lui Mihail Boldea
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Oct 2012   •   10:00

Curtea de Apel Galaţi a respins, joi noapte, cererea DIICOT de arestare a lui Mihail Boldea în noul dosar în care este cercetat pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, informează Mediafax.

Procurorii DIICOT Galaţi au emis, miercuri, ordonanţă de reţinere pentru Mihail Boldea şi au cerut Curţii de Apel Galaţi arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.
   
De asemenea, procurorii i-au reţinut în acest dosar şi pe Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu.
   
Curtea de Apel Galaţi a respins propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a lui Mihail Boldea, care este arestat deja într-un alt dosar în care este judecat pentru înşelăciuni imobiliare.
   
În noul dosar, Mihail Boldea este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la înşelăciune, instigare la evaziune fiscală şi inducere în eroare a unor instituţii publice privind execuţia unor lucrări, Boldea fiind acuzat că nu ar fi înregistrat în documentele contabile aceste operaţiuni, derulate în 2011.
   
Fratele lui Mihail Boldea, Valentin, este cercetat în acest dosar pentru complicitate la comiterea infracţiunii de înşelăciune, procurorii dispunând în cazul lui măsura interdicţiei de a părăsi ţara.
   
Procurorii DIICOT Galaţi şi poliţiştii au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele lui Mihail Boldea şi şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, precum şi la sediul DSP, într-un caz de înşelăciune şi evaziune fiscală de 450.000 de euro, după ce ar fi indus în eroare ministerele Sănătăţii, Educaţiei şi Mediului.
   
Potrivit procurorilor DIICOT, învinuiţii Mihail Boldea şi Valentin Boldea au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin creşterea artificială a cheltuielilor aferente unor achiziţii publice şi prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.
   
Membrii grupării sunt suspectaţi că au folosit opt societăţi comerciale pentru a înregistra operaţiuni comerciale fictive pentru diverse mărfuri cu societăţi aflate în lichidare sau firme tip "fantomă", fapt ce a avut drept consecinţă directă diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat.
   
Prejudiciul total produs bugetului de stat în acest fel a fost estimat la 450.000 de euro.
   
Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

Alături de Boldea sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfârşitul lunii martie. Procesul lui Mihail Boldea va începe în 15 noiembrie, la Curtea de Apel Galaţi.

×
Subiecte în articol: mihail boldea
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close