Antena 3 CNN Actualitate Curtea de Apel: Kovesi, salvată prin "exces de putere"

Curtea de Apel: Kovesi, salvată prin "exces de putere"

Curtea de Apel: Kovesi, salvată prin "exces de putere"
15 Aug 2018   •   20:36

Secția pentru anchetarea magistraților devine operațională în aproximativ două luni.

Asta deși președintele Klaus Iohannis a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a bloca intrarea in vigoare a legii care prevede infiintarea Secției pentru investigarea infractiunilor comise de magistrați.

Klaus Iohannis nu mai are încotro și va trebui sa promulge modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, în care este prevazută respectiva secție care va funcționa în cadrul PICCJ.

"În aproximativ două luni ar trebui să devină operațională, să aibă 15 procurori, așa cum este prevăzut în lege. Procurorii vor fi selectați de o comisie la CSM formată din trei judecători și de un procuror cu grad de Înaltă Curte. Evident, acești procurori, inclusiv șeful secției, care cred că va fi un personaj extrem de important, vor trebui să fie fără nicio pată", a explicat Berta Popescu, senior editor la Antena 3, în "Ediția Specială" moderată de Oana Zamfir.

Potrivit informațiilor obținute de Antena 3, există deja o luptă crâncenă pentru posturile din Secția pentru anchetarea magistraților.

Și acum urmează lovitura: Curtea de Apel București afirmă într-o motivare apărută în războiul dintre Inspecția Judiciară și Secția de procurori din cadrul CSM, că acesta din urmă a încălcat și a nesocotit total prevederile legale și, de asemenea, a nesocotit toate regulamentele în momentul în care a decis să excludă din raportul pe care Inspecția Judiciară l-a făcut ăn urrma controlului de fond la DNA absolut toate neegulile găsite, tot ce era negatiiv la adresa Laurei Codruța Kovesi.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close