Antena 3 CNN Actualitate Curtea de Conturi face verificări la Ministerul de Finanțe în legătură cu ”gaura” de la buget

Curtea de Conturi face verificări la Ministerul de Finanțe în legătură cu ”gaura” de la buget

Curtea de Conturi face verificări la Ministerul de Finanțe în legătură cu ”gaura” de la buget
Sursa foto: Foto: gov.ro
19 Ian 2017   •   13:14

Curtea de Conturi anchetează gaura de zece miliarde de lei de la bugetul pe anul trecut. Ancheta a început după ce Liviu Dragnea a acuzat lipsa banilor din buget. În paralel, la comisiile de Buget-Finanţe unde sunt audiaţi reprezentanţii Ministerului de finanţe apar primele rezultate.

Secretarul de stat în Ministerul de Finanțe, Daniela Pescaru, recunoaște că veniturile sunt mult sub așteptări, însă nu poate trage concluzii concrete, în condiţiile în care execuţia pe luna decembrie va fi publicată la data de 25 ianuarie.

Şefii comisiei care verifică gaura de la buget susţin că diferenţele dintre estimări şi realizări provin, cel mai probabil, din proasta atragere a fondurilor europene.

Viorel Ştefan: Guvernul Cioloş nu a furat banii de la buget

Ministrul Finanțelor Viorel Ștefan a declarat, la începutul acestei săptămâni, că ”gaura” din buget despre care s-a discutat în ultima vreme este de fapt o estimare nerealistă a încasărilor bugetare, care a condus la rectificări bugetare pozitive, în loc că acestea să fie negative.

Tot atunci, el a anunțat că va lăsa Curtea de Conturi să stabilească cu exactitate dacă s-a încălcat legea. ”Guvernul Cioloş nu a furat banii, ci au evitat să ţină cont de realitatea din teren şi au făcut rectificări bugetare pozitive", a explicat ministrul Finanţelor.

 

 

×
Subiecte în articol: Curtea de Conturi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close