Antena 3 CNN Actualitate Noi imagini dramatice după cutremurul din Croaţia. Seismul de 6,4 pe scara Richter a ucis cel puţin şapte oameni

Noi imagini dramatice după cutremurul din Croaţia. Seismul de 6,4 pe scara Richter a ucis cel puţin şapte oameni

Noi imagini dramatice apar după cutremurul de 6,4 grade pe scara Richter din Croaţia care a făcut numeroase victime şi a produs pagube materiale uriaşe. Militarii sunt alături de pompieri la locul tragediilor şi încearcă să găsească supravieţuitori prinşi sub dărâmături. Autorităţile au confirmat până acum moartea a şapte oameni, printre care şi o fetiţă de numai 12 ani, iar numeroşi oameni au fost răniţi.

Noi imagini dramatice după cutremurul din Croaţia. Seismul de 6,4 pe scara Richter a ucis cel puţin şapte oameni
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    30 Dec 2020   •   09:10

Cutremurul de 6,3 pe scara Richter a avut epicentrul în Petrinja, la 46 de kilometri de Zagreb şi a durat aproximativ 20 de secunde. Mai multe replici au fost simţite ieri, cea mai puternică cu magnitudinea de 4,5.

Seismul a fost atât de puternic, încât a zguduit şi clădirea Parlamentului din Slovenia, unde, ca măsură de precauţie a fost închisă o centrală nucleară.

Mai multe zone din Croaţia au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar liniile telefonice au fost afectate. Şi la lăsarea serii, Armata şi Pompierii încă erau la faţa locului, în căutarea supravieţuitorilor. 

Şapte oameni au murit în urma seismului

Bilanţul morţilor a ajuns acum la şapte, printre care şi o fetiţă de 12 ani. Autorităţile au instalat corturi pentru oamenii rămaşi  fără locuinţe în urma cutremurului şi au împărţit apă şi mâncare.

Printre clădirile avariate este şi cea a Parlamentului din Zagreb, deja afectată după cutremurul din martie de 5.3 magnitudine, în urma căruia un om a murit şi aproape 30 au fost răniţi.

Cu o zi în urmă, în apropiere de Zagreb a avut loc un alt cutremur cu magnitudinea de 5.2. 

Croaţia, zguduită de 15 seisme în mai puţin de 48 de ore

15 seisme au zguduit Croaţia în mai puţin de 48 de ore, ultimele două replici având loc miercuri dimineaţă, cele mai puternice fiind de 4.7 şi 4.8 pe scara Richter, cu epicentrul tot în zona Petrinja.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta Croaţia.

''Urmărim îndeaproape situaţia şi suntem gata să venim în ajutor'', a transmis şefa executivului european pe Twitter.

România, alături de poporul croat

Şi România este pregătită să acorde ajutor Croaţiei, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, tot pe Twitter.

''România este solidară Croației ca urmare a cutremurelor care au lovit puternic țara. Gândurile noastre sunt la poporul croat și le dorim o recuperare rapidă celor afectați. I-am transmis lui Andrej Plenkovic că suntem pregătiți să oferim sprininul necesar'', a transmis președintele Iohannis

×
Subiecte în articol: Croatia cutremur seism zagreb Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close