Antena 3 CNN Actualitate Cutremur de 4,3 pe scara Richter în Vrancea

Cutremur de 4,3 pe scara Richter în Vrancea

Cutremur de 4,3 pe scara Richter în Vrancea
Sursa foto: Foto: Video News
12 Iul 2010   •   18:58

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 pe scara Richter s-a produs, luni după-amiază, în Vrancea. Potrivit Centrului Seismic Euro - Mediteranean, seismul s-a produs la ora locală 17:52.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 52 kilometri Vest de Focşani şi 32 kilometri Nord-Est de Nehoiu. Seismul s-a produs la o adâncime de 100 de kilometri.

Cutremurele cu o magnitudine de sub 5 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate mică. Acestea au loc relativ frecvent la noi în ţară. De regulă, cele care depăşesc magnitudinea de 2-3 pe scara Richter sunt resimţite uşor de unii locuitori ai zonelor apropiate de epicentru, însă acestea nu provoacă victime sau daune materiale.

Cel mai recent cutremur cu o magnitudine apropiată de 5 pe scara Richter s-a produs pe 8 iunie. Seismul de atunci a măsurat 4,8 pe scara Richter şi s-a resimţit şi în Bucureşti.

Ultimul cutremur cu intensitate mai mare de 5 pe scara Richter din România a avut loc pe 5 august 2009, în jurul orei 10:50. Seismul s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de aproximativ 20 de kilometri şi s-a resimţit atât la Constanţa, cât şi la Bucureşti. De asemenea, mai mulţi locuitori ai oraşelor Brăila, Piteşti, Tulcea, Zimnicea, Focşani, Giurgiu, Galaţi şi chiar Braşov au simţit cutremurul.

Anul trecut, în România au  fost înregistrate mai multe seisme de mică intensitate. Unul dintre acestea a avut loc pe 15 iulie şi a măsurat 3,2 pe scara Richter.

Pe 27 mai 2009, în Vrancea s-a produs un alt seism care a avut 4,4 pe scara Richter. Acesta a fost resimţit şi în Capitală.

Pe 12 mai, un alt cutremur de 4,2 s-a produs în zona Vrancea, la aproximativ 55 de kilometri de Buzău.

Cel mai puternic cutremur de anul trecut a avut loc, însă, la sfârşitul lunii aprilie. Seismul a avut magnitudinea de 5,1 pe scara Richter şi a fost resimţit şi în Republica Moldova şi Bulgaria.

În niciunul dintre acestea nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: cutremur România Vrancea
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close