Antena 3 CNN Actualitate Cutremur în Buzău, duminică noapte. Cât de puternic a fost seismul

Cutremur în Buzău, duminică noapte. Cât de puternic a fost seismul

Un cutremur de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineața, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezoltare pentru Fizica Pământului. Cel mai recent seism din această zonă a avut loc în urmă cu patru zile.

Cutremur în Buzău, duminică noapte. Cât de puternic a fost seismul
Sursa foto: Agerpres
de Denisa Nedelcu    |    06 Iul 2020   •   08:21

Potrivit INCDFP, seismul a avut loc luni dimineața, la ora 3.39, în județul Buzău, și a fost înregistrat la adâncimea de 114 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău, Brăila şi București.

Joia trecută, un seism de 3,1 grade pe scara Richter a avut loc tot în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la adâncimea de 131 kilometri, potrivit INFP.

Acesta s-a produs în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău și Brăila. Seismul a avut loc la ora 4:11 în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

În urmă cu două săptămâni, un val de cutremure a fost înregistrat într-un interval de aproape 12 de ore, în România. Nu mai puţin de cinci seisme de intensitate redusă s-au produs pe 25 iunie, de la ora 17 şi până vineri dimineaţă, la ora 5, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INCDFP).
 

×
Subiecte în articol: cutremur Buzau
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close