Antena 3 CNN Actualitate Imagini cutremurătoare din Turcia. Trei oraşe au fost transformate în cimitire | Oamenii sunt îngropaţi în saci, în gropi comune

Imagini cutremurătoare din Turcia. Trei oraşe au fost transformate în cimitire | Oamenii sunt îngropaţi în saci, în gropi comune

Autoritățile din Turcia nu mai au unde să îngroape victimele celor 2 cutremure. Echipa Antena 3 CNN a surprins imagini incredibile. Orașe întregi sunt transformate în cimitire, iar cadavrele sunt puse în saci și aruncate în gropi comune. Atenție, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoțional!

Imagini cutremurătoare din Turcia. Trei oraşe au fost transformate în cimitire | Oamenii sunt îngropaţi în saci, în gropi comune
Sursa foto: Profimedia
de Cristi Popovici    |    11 Feb 2023   •   21:14

Cele mai sumbre estimări au devenit realitate: 25.000 de morți în cutremurele din Turcia şi Siria.  Antakya, Kahramanmaraş, Nurdagi sunt cele 3 orașe mari care au fost cel mai grav afectate în urma cutremurelor de luni dimineața.

"60% din oraşul Nurdagi este o ruină în acest moment, cu un număr de 1.000 de decese. Clădirile de aici au căzut după cutremur toate asemenea unor piese de domino.

Un băiat de 3 ani a fost scos în viață la 48 de ore de la cutremur și un alt adolescent de 15 ani a fost scos abia după 4 zile de la seism.

De atunci s-au scos numai persoane decedate. Sunt răniți și foarte mulți dispăruți. Este o problemă în întreaga țară, numărul oficial al morților se apropie de 25.000 de persoane. Însă un bilanț estimativ poate urca spre 50.000- 60.000 sau, în cele mai sumbre previziuni, spre 100.000 de morți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Unii specialiști, spun că am avut de-a face cu cel mai grav cutremur pe uscat din ultimul mileniu. 

O spun chiar niște specialiști, niște seismologi din Japonia, care au analizat toate cele întâmplate, de la magnitudinea cutremurelor, de la numărul lor, de la miile de replici și până la numărul victimelor pe care aceste cutremure le-au provocat.

Între timp, eforturile autorităților se lovesc de furia oamenilor. Sunt extrem de mulți turci, nemulțumiți de felul în care au acționat autoritățile. Oamenii acuză lentoarea cu care salvatorii au intervenit și faptul că dacă se intervenea dacă erau mai organizați se puteau salva mai multe vieți.

Între timp, președintele Recep Tyyp Erdogan a vizitat 7 din cele 10 regiuni afectate de cutremurele din Turcia. Acesta a anunțat un set de măsuri pentru ajutorarea populației, printre care un an de zile plata chiriei de către stat pentru toți cei care și-au pierdut casele, dar și zboruri gratuite cu avionul pentru cei care vor să plece din țară, care vor să plece din zonele sinistrate, poate către Capitală sau către Istanbul, zboruri la companiile de stat", a transmis Cristi Popovici, trimis special Antena 3 CNN. 

 

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria cimitire
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close