Antena 3 CNN Actualitate Cutremur la Vatican, după victoria lui Donald Trump. Cine este cardinalul din umbră

Cutremur la Vatican, după victoria lui Donald Trump. Cine este cardinalul din umbră

Cutremur la Vatican, după victoria lui Donald Trump. Cine este cardinalul din umbră
11 Noi 2016   •   19:11

Sectoarele minoritare din Vatican se simt întărite după victoria lui Donald Trump, potrivit Corierre.it. Unul dintre liderii de la Vatican care se bucură de victoria lui Donald Trump este cardinalul Raymond Leo Burke, critic dur al Papei Francisc, pe numele său Jorge Mario Bergoglio, scrie dcnews.ro.

Vaticanul a ales ”răul cel mai mic”, adică pe Hillary Clinton. Pentru Vatican, Donald Trump a fost considerat ”nevotabil” din cauza șovinismului său agresiv, la care s-au adăugat amenințările că va deporta în sud unsprezece milioane de mexicani și că va ridica unui zid pentru a preveni intrarea lor în SUA.

În acest context, interesele Vaticanului erau atinse de amenințările lui Trump, cetățenii din America Latină fiind catolici, atrage atenția memorialistul Dan Ciachir, pentru DCNews. Însuși Papa Francisc este din America de Sud, din Buenos Aires.

Pentru Sfântul Scaun, victoria lui Donald Trump este o înfrângere amară, mai mult culturală decât politică. Cuvintele de felicitare adresate de către secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul  Piero Parolin, președintelui Donald Trump, au fost exemplare, dar au stârnit și o preocupare reală.

Astfel, la Roma, a fost perceput ca un ”papă anti”, împotriva Papei Francisc. El și-a asumat acest rol din timp, când a afirmat că Papa Francisc este ”un agent al guvernului mexican pentru imigrație”. Declarația lui Piero Parolin de atunci a fost de o duritate neobișnuită.

Publicistul Dan Ciachir a precizat, pentru DCNews, că la Vatican se vorbea de mai mult timp de existența mai multori cardinali fascinați de Trump, iar după victoria republicanului aceste sectoare minoritare se simt consolidate. Ele sunt conduse de către cardinalul Raymond Leo Burke, critic al Papei Francisc. Cardinalul Burke este cel care l-a binecuvântat pe Donald Trump, pe care l-a caracterizat ca pe ”un apărător al valorilor bisericii”.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Donald Trump
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close