Antena 3 Actualitate Cutremur neobișnuit petrecut în România, duminică dimineață

Cutremur neobișnuit petrecut în România, duminică dimineață

de Dan Gabor    |    30 Aug 2020   •   11:15
Cutremur neobișnuit petrecut în România, duminică dimineață
Sursa foto: Antena 3

Un cutremur de mică adâncime s-a produs duminică dimineața în județul Arad, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la ora 8.44 în județul Arad. Acesta a avut magnitudinea de 2,2 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 3 kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Arad (39 km), Oradea (73 km), Timișoara (87 km), Szeged (93 km), Debrecen (113 km).

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a avut magnitudinea de 3,7 și s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 00.21, la adâncimea de 15 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Braşov, Ploieşti, Bacău, Galaţi, Brăila şi Bucureşti.

Anterior, miercuri s-a produs un cutremur cu magnitudine 3,1 pe scara Richter  în județul Vrancea. Seismul avusese loc la ora 12.03 în județul Vrancea.

Acesta a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter și a avut loc la adâncimea de 77 de kilometri.

Cel mai puternic cutremur care a avut loc în România în 2020

Zona seismică Vrancea a fost zguduită recent de mai multe cutremure. Cel mai puternic cutremur din România în 2020 s-a produs pe 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri. Seimul respectiv şi a avut o magnitudine de 5,2 și a fost resimţit şi la Bucureşti.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close