Antena 3 CNN Actualitate În cazul unui cutremur puternic, România nu are nicun echipament pentru scoaterea victimelor de sub dărâmături

În cazul unui cutremur puternic, România nu are nicun echipament pentru scoaterea victimelor de sub dărâmături

În cazul unui cutremur puternic, România nu are nicun echipament pentru scoaterea victimelor de sub dărâmături
25 Sep 2016   •   08:41

Teama unui dezastru provocat de un seism puternic este singura care mai misca autoritatile sa ia masuri pentru salvarea oamenilor intr-o situatie de extremă urgenţă.

Dupa cutremurul din noaptea precedenta, aflam că pana la sfarsitul anului Romania nu va avea niciun echipament pentru scoaterea victimelor de sub dărâmături in eventualitatea unui seism major care ar provoca pagube.

Primăria Capitalei încearcă să îi convingă pe proprietarii caselor cu bulină să permită consolidarea imobilelor şi să accepte să se mute. Sunt peste 100 de apartamente unde aceste familii ar putea fi relocate imediat, dau asigurări autorităţile.

Autorităţile promit că vor aduce aparatură specială pentru operaţiunile de salvare în caz de cutremur.

Şi la Institutul National de Fizica a Pamantului, seismologii continuă dezvoltarea metodelor de predicţie. Specialiştii dispun în prezent de echipamente moderne care permit prognozarea unui cutremur cu 30 de secunde înainte de a se produce.

În prezent sunt 183 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, şi doar 75 dintre ele au fost consolidate.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close