Antena 3 CNN Actualitate Cutremurător. Scrisoarea Monicăi Iacob Ridzi din puşcărie: Graţierea este singura mea şansa pentru a-mi putea prelungi cât mai mult viaţa

Cutremurător. Scrisoarea Monicăi Iacob Ridzi din puşcărie: Graţierea este singura mea şansa pentru a-mi putea prelungi cât mai mult viaţa

Cutremurător. Scrisoarea Monicăi Iacob Ridzi din puşcărie: Graţierea este singura mea şansa pentru a-mi putea prelungi cât mai mult viaţa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    29 Iun 2015   •   19:06
Monica Iacob Ridzi, încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, a realizat o analiză asupra motivelor pe care instanţa le-a apreciat ca fiind temeinice pentru a justifica trimiterea sa după gratii.

Într-o scrisoare datată 22 iunie 2015 şi trimisă la Lumeajustitiei.ro, Monica Iacob Ridzi a vorbit despre nedreptatea care i s-a făcut şi despre drama pe care o trăieşte.

"Nimic nu a contat pentru instanta. Niciun argument, nicio proba. Nici faptul ca am delegat toate competentele. Nici faptul ca nu am semnat ordonantarile de plata. Nici faptul ca nu am cerut niciodata cuiva sa faca ceva ce nu e legal. Nici faptul ca reprezentatii firmelor care au organizat Ziua Tineretului recunosc faptul ca nu ma cunosteau, ca nu ii cunosteam, ca nu s-au intalnit niciodata cu mine, de fapt nici nu am fost acuzata ca as fi pretins sau primit ceva. Nu au contat nici declaratiile celorlalti inculpati si martori care arata nevinovatia mea. Nici inscrisurile depuse la instanta, care contrazic sustinerile procurorilor. Nu a contat nici faptul ca nu exista sistem informatic, prin urmare nu poti acuza pe cineva ca a accesat in mod ilegal ceva ce nu exista. Nu a contat nici faptul ca expertiza contabila dispusa chiar de ICCJ a aratat clar ca nu exista prejudiciu. Ca toti banii exista: o parte a fost cheltuiti, cu factura si chitanta pentru organizarea evenimentelor, restul se afla sechestrati in contul firmelor", scrie Monica Iacob Ridzi.

Fostul ministru al Tineretului se simte tot mai rău după gratii, iar starea sa de sănătate se deteriorează vizibil, din cauza bolilor de care suferă.

În cuprinsul scrisorii, Monica Iacob Ridzi vorbeşte şi despre cererea de graţiere înaintată Preşedintelui României, Klaus Wener Iohannis, pe care a scris-o personal şi în care îşi pune credinţa că reprezintă singura şansă la viaţă şi la tratament medical corespunzător atât pentru ea, cât şi pentru cei doi copii, grav bolnavi şi afectaţi de separarea de mama lor.

Monica Iacob Ridzi se află în penitenciar pentru a-şi executa pedeapsa de cinci ani primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Citeşte AICI scrisoarea Monicăi Iacob Ridzi din puşcărie.

×
Subiecte în articol: monica iacob ridzi Jilava
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close