Antena 3 CNN Actualitate Cutremurul din Japonia va avea efecte neglijabile asupra României

Cutremurul din Japonia va avea efecte neglijabile asupra României

Cutremurul din Japonia va avea efecte neglijabile asupra României
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Mar 2011   •   12:15

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului de Fizica Pământului, a explicat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 felul în care seismul de 8,9 produs în Japonia ar putea afecta România.

Potrivit lui Radulian, activitatea seismică din regiunea Japoniei ar avea efecte neglijabile asupra zonei Vrancea.

„Eliberarea de energie de acolo (n.r. - Japonia) nu ar aduce o eliberare de energie în zona Vrancea, dar nici la o creştere a presiunii“, a declarat Mircea Radulian.

„Referitor la victime, mă aştept la numărul acestora să fie semnificativ mai mic pentru că japonezii au un sistem foarte bine pus la punct de a acţiona în cazul cutremurelor, unul dintre cele mai bune din lume“, a declarat directorul ştiinţific comparând cutremurul care a zguduit vineri Japonia cu cel care care a avut loc în Oceanul Indian, în 2004, şi a fost înregistrat cu o magnitudine de 9.0.

Ţările afectate de tsunami-urile provocate de cutremurul din 2004 au fost Thailanda, Indonezia, Sri Lanka, India şi Somalia. Atunci s-au înregistrat peste 120.000 de morţi.

Cel mai recent bilanţ al tsunami-ului, provocat de cutremul de vineri dimineaţă din apropierea Japoniei, indică 26 de morţi.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close