Antena 3 CNN Actualitate D.I. Popescu: Oficial, nu cunosc motivul confiscării averii mele. Voi apela la instanţele internaţionale

D.I. Popescu: Oficial, nu cunosc motivul confiscării averii mele. Voi apela la instanţele internaţionale

D.I. Popescu: Oficial, nu cunosc motivul confiscării averii mele. Voi apela la instanţele internaţionale
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iul 2011   •   13:04

Fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că oficial nu cunoaşte motivul confiscării celor 4 milioane de lei din averea sa. Mai mult decât atât, politicianul a ţinut să precizeze că încă de la început acuzaţiile au fost bazate pe două articole apărute în presă şi nu pe dovezi clare.

"Aştept cu nerăbdare justificarea acestei decizii. Am urgentat avocaţii să văd despre ce este vorba", a declarat Dan Ioan Popescu.

.„Este aberant ca în justiţia română, timp de patru ani, să mă duc să întreb „dar de ce mă chemaţi”. „O să aflaţi”. Patru ani de zile, completul aşa mi-a spus: “O să aflaţi””, a explicat politicianul, în cadrul unei intervenţii la Antena3.

Dan Ioan Popescu a mai spus că intenţionează să apeleze la instanţele internaţionale. „Mă voi adresa la instanţele internaţionale că să arăt ce este în justiţia română”. 
Politicianul consideră că numele său a fot terfelit şi intenţionează să dea statul în judecată.

„O parte din averea mea a fost pusă sub sechestru, acum şase ani de zile, chiar dacă justiţia nu avea acest drept”, a mai menţionat politicanul.

Instanţa a decis joi confiscarea a mai bine de patru milioane de lei din averea fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu. Veniturile sunt obţinute în perioada în care acesta era demnitar în cabinetul Adrian Năstase.

Cele peste patru milioane de lei trebuie plătite către bugetul de stat în termen de 30 de zile, însă numai după ce decizia va fi definitivă şi irevocabilă. Deocamdată, ea poate fi atacată cu recurs. Fostul ministru şi soţia sa au fost obligaţi să plătească şi cheltuielile de judecată, în valoare de aproape 18.000 de lei.

Acest proces a început în 2006, când Comisia de cercetare a averilor demnitarilor de la Înalta Curte a constatat că fostul ministru nu poate justifica aproximativ un milion de euro.

 

×
Subiecte în articol: avere instanta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close