Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, anunț important pentru români: ”Voi veni în perioada următoare cu o platformă ...”

Dacian Cioloș, anunț important pentru români: ”Voi veni în perioada următoare cu o platformă ...”

Dacian Cioloș, anunț important pentru români: ”Voi veni în perioada următoare cu o platformă ...”
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Oct 2016   •   21:12

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că, în perioada următoare, va prezenta public o platformă de principii, valori şi proiecte care vor reflecta experienţa din lunile de guvernare, scrie Agerpres.

"Dincolo de ceea ce afirmă PNL şi USR acum, e important să avem o discuţie pe nişte principii, pe nişte valori, pe nişte teme mari pe care şi eu cred că trebuie să lucrăm în perioada imediat următoare şi apoi cetăţenii trebuie lăsaţi să decidă dacă aceste principii, teme pot face obiectul unui program de guvernare. (...) Îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început şi care, din punctul meu de vedere, ar putea fi continuate şi în măsura în care va exista o susţinere a acestor proiecte... Nu un program de guvernare, programul de guvernare este apanajul partidelor care participă la alegeri, dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experienţa pe care am acumulat-o în aceşti ani, (...) cu asta da, pot să contribui", a declarat Cioloş, la un post de televiziune.

Întrebat dacă s-a întâlnit deja cu PNL şi USR pentru a discuta pe marginea proiectului anunţat, Cioloş a spus că ar putea avea discuţii cu aceste formaţiuni doar după ce va prezenta public proiectul.

"Nu trebuie să ne aşteptăm la ceva foarte surprinzător. E o sinteză şi o reflecţie la ceea ce am lucrat până acum, a modului de guvernare pe care am încercat să îl punem în practică, bazat pe onestitate, bazat pe integritate, bazat pe principii ale transparenţei, pe profesionalism, pe reforme pe care le-am început, multe dintre ele pentru că am fost obligaţi de realităţi, de împrejurări să le începem, chiar dacă ele trebuie gândite într-o perspectivă dincolo de un an de zile. Şi tocmai pentru că am început lucruri la care probabil nu ne-am aşteptat sau legat de care nu am crezut la început că va trebui să lucrăm, şi pentru că ne dăm seama că, în educaţie, în sănătate, în infrastructură în debirocratizare şi creşterea performanţei administraţiei publice, în politica socială versus crearea de locuri de muncă, în toate aceste domenii sunt lucruri pe care am fost împinşi cumva de la spate de realitate să le începem şi care ar trebui continuate, o să le pun pe hârtie împreună cu colaboratorii şi o să le prezentăm în spaţiul public", a precizat premierul.

Totodată, Cioloş a adăugat că nu a discutat cu PNL şi USR despre posibilitatea ca aceste partide să îl susţină în funcţia de prim-ministru, după alegerile parlamentare.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close