Antena 3 CNN Actualitate Prăpăd în pădurile României. Dacian Cioloş: Problema tăierilor ilegale este pe lista mea de priorităţi

Prăpăd în pădurile României. Dacian Cioloş: Problema tăierilor ilegale este pe lista mea de priorităţi

Prăpăd în pădurile României. Dacian Cioloş: Problema tăierilor ilegale este pe lista mea de priorităţi
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    23 Dec 2015   •   23:11

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea", că problema tăierilor ilegale de păduri se află pe lista sa de priorităţi.

"Această problemă este pe lista mea de priorităţi. Sunt lucruri care clar trebuie continuate. Este nevoie de o monitorizare a tăierii şi a prelucrării masei lemnoase şi de o politică mai clară pentru valorificarea pădurilor. Spre exemplu, nu există criterii de evaluare a conducerii ROMSILVA care să prevadă regenerarea pădurii. (...) Este nevoie de o mai bună colaborare între sectorul privat şi cel public în ceea ce priveşte pădurile", a spus premierul Dacian Cioloş.

Prejudiciul cauzat de tăierile ilegale de pădure din România a înregistrat, în intervalul 2013-2014, o valoare de aproximativ 52,1 milioane de euro (aproape 231 milioane de lei), iar 79% din totalul sumei a fost cuantificată în județele Cluj, Alba și Maramureș, unde au dispărut cele mai mari cantități de lemn, relevă un raport Greenpeace România.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea".

×
Subiecte în articol: defrisari paduri Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close