Antena 3 CNN Actualitate Premierul Dacian Cioloș, delegat de Iohannis să meargă la Consiliul European

Premierul Dacian Cioloș, delegat de Iohannis să meargă la Consiliul European

Premierul Dacian Cioloș, delegat de Iohannis să meargă la Consiliul European
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Dec 2015   •   13:01

Premierul Dacian Cioloș a fost delegat de președintele Klaus Iohannis să meargă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, din perioada 17-18 decembrie, informează, vineri, Administrația Prezidențială.


”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a delegat pe prim-ministrul României, domnul Dacian Cioloș, să participe la Reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie a.c.
 
În virtutea dispozițiilor art. 80 alin. 1 din Constituția României și conform principiului cooperării loiale dintre autoritățile statului, așa cum acesta a fost interpretat și în jurisprudența Curții Constituționale, Președintele României poate delega în mod expres Prim-ministrului atribuția participării la reuniunile Consiliului European”, se arată în comunicatul remis de Președinție.

Întâlnirea va avea loc peste două săptămâni, iar pe agenda discuţiilor sunt teme economice, dar şi probleme de politică externă, cum ar fi criza refugiaţilor sau referendumul de anul viitor legat de iesirea Marii Britanii din UE.

Participarea la Consiulul European a fost motiv de ceartă în trecut între fostul preşedinte Traian Băsescu şi Victor Ponta. Băsecu a refuzat să-i dea premierului mandat de reprezentare la Consiliul European, pe motiv că nu intră în atribuţiile sale participarea la o astfe de reuninune.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close